JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
11.12.2020 9.41

Väylävirasto varoittaa lapsia sähköradasta

Väy­lä­vi­ras­to, VR ja po­lii­si va­roit­ta­vat lap­sia ja nuo­ria ra­dal­la liik­ku­mi­sen vaa­ral­li­suu­des­ta. Ra­dan säh­kö­jän­ni­te on yli sata ker­taa suu­rem­pi kuin ko­din pis­to­ra­si­as­sa, ja se voi hy­pä­tä lä­hel­lä kul­ke­vaan ih­mi­seen, vaik­ka tämä it­se ei ra­taa edes kos­ket­tai­si.

– Säh­kö­ra­ta­ra­ken­teis­sa on hen­gen­vaa­ral­li­nen 25 000 vol­tin säh­kö­jän­ni­te, joka vas­taa yli sa­ta­ker­tai­ses­ti ko­din pis­to­ra­si­an jän­ni­tet­tä. Ih­mi­sen ei tar­vit­se kos­kea ajo­joh­ti­meen säh­köis­kun saa­dak­seen, sil­lä se voi hy­pä­tä lä­het­ty­vil­lä ole­vaan ih­mi­seen myös il­man kos­ke­tus­ta, ker­too pro­jek­ti­pääl­lik­kö Ar­to Muuk­ko­nen Väy­lä­vi­ras­tos­ta.

Tänä syk­sy­nä las­ten ja nuor­ten asi­a­ton ra­dal­la liik­ku­mi­nen on li­sään­ty­nyt. Väy­lä­vi­ras­to, VR ja po­lii­si ovat huo­lis­saan kou­lu­lais­ten tur­val­li­suu­des­ta ja muis­tut­ta­vat yh­des­sä kou­lu­ja ja van­hem­pia ra­ta­tur­val­li­suu­des­ta. Kam­pan­ja nä­kyy myös Väy­lä­vi­ras­ton, VRn ja po­lii­sin so­si­aa­li­sen me­di­an ka­na­vis­sa tun­nis­teel­la #jä­tä­ra­ta­rau­haan.

Va­kan alu­eel­la kul­ke­vaa Tu­run ja Uu­den­kau­pun­gin vä­lis­tä ju­na­ra­taa ol­laan säh­köis­tä­mäs­sä. Säh­köis­tys­työt val­mis­tu­vat en­si vuon­na.

Näköislehdet

Kysely