JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
29.4.2024 13.19

Vappua vietetään poutaisessa ja lämpimässä säässä

Il­ma­tie­teen lai­tok­sen 29.4. te­ke­män en­nus­teen mu­kaan sää on vap­pu­aat­to­na tiis­tai­na laa­jal­ti au­rin­koi­nen ja pou­tai­nen. Vap­pu­aa­ton päi­vä­läm­pö­ti­lat ovat maan ete­lä- ja kes­ki­o­sas­sa 10–20 as­tet­ta, läm­pi­min­tä on ete­läs­sä ja län­nes­sä.

Vap­pu­yö on kyl­mä koko maas­sa, ja läm­pö­ti­la las­kee mo­nin pai­koin pik­ku­pak­ka­sel­le. Ete­läs­sä voi­daan kui­ten­kin pai­koin sääs­tyä pak­ka­sil­ta.

Vap­pu­päi­väs­tä on tu­los­sa lä­hes koko maas­sa pou­tai­nen ja au­rin­koi­nen. Vap­pu­päi­vä­nä läm­pö­ti­lat nou­se­vat jäl­leen maan ete­lä- ja kes­ki­o­sas­sa 10–20 as­tee­seen, läm­pi­min­tä on ete­läs­sä ja län­nes­sä. Me­ren ran­nal­la me­ri­tuu­li voi hie­man vii­len­tää läm­pö­ti­lo­ja.

Kah­den­kym­me­nen as­teen läm­pö­ti­lo­ja on vii­mek­si mi­tat­tu vap­pu­na vuon­na 2008, jol­loin 20 as­teen läm­pö­ti­la saa­vu­tet­tiin laa­jal­ti maan ete­lä- ja kes­ki­o­sas­sa ai­na Ou­lua myö­ten. Va­pun kor­kein läm­pö­ti­la oli tuol­loin Tu­run Ar­tu­kai­sen vap­pu­aa­ton 23,9 as­tet­ta ja Kok­ko­la-Kruu­nu­pyyn len­to­a­se­man vap­pu­päi­vän 23,2 as­tet­ta. Kah­den­kym­me­nen as­teen läm­pö­ti­la on saa­vu­tet­tu myös vuo­si­na 2002 ja 1998.

Näköislehdet

Kysely