JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
27.1.2022 13.21

Valmet Automotive vahvistaa rahoitustaan 100 miljoonan luotolla

Val­met Au­to­mo­ti­ve vah­vis­taa käyt­tö­pää­o­ma­ra­hoi­tus­taan Fin­n­ve­ran myön­tä­mäl­lä 100 mil­joo­nan eu­ron luo­tol­la, jol­la on Eu­roo­pan in­ves­toin­ti­pan­kin EGF-ta­kaus. Luot­to on osoi­tus ra­hoi­tu­sa­lan luot­ta­muk­ses­ta Val­met Au­to­mo­ti­ven lii­ke­toi­min­tast­ra­te­gi­aan ja kas­vuun, ja se tu­kee yri­tyk­sen ke­hi­tys­suun­ni­tel­mia ja vih­re­ää siir­ty­mää.

Val­met Au­to­mo­ti­vel­la käyt­tö­pää­o­ma­ra­hoi­tuk­sen tar­ve ly­hy­el­lä ai­ka­vä­lil­lä liit­tyy myös pan­de­mi­aan, jol­la on ol­lut vai­ku­tuk­sia toi­mi­tus­ket­jui­hin ja tuo­tan­toon. Luot­to­ai­ka on nel­jä vuot­ta, jo­ten pi­dem­mäl­lä ai­ka­vä­lil­lä ra­hoi­tuk­sel­la voi­daan tu­kea yri­tyk­sen stra­te­gi­sia lin­jauk­sia, ku­ten tuo­te­vaih­dok­sia ja var­sin­kin toi­min­nan laa­jen­tu­mis­ta säh­köi­sen lii­ken­teen tar­pei­ta vas­taa­vak­si.

Val­met Au­to­mo­ti­ven kaik­kien lii­ke­toi­min­ta­lin­jo­jen stra­te­gi­at pai­not­ta­vat säh­köis­tä lii­ken­net­tä ja kes­tä­vää ke­hi­tys­tä. Au­to­te­ol­li­suu­den his­to­ri­al­li­sen muu­tok­sen li­säk­si säh­köis­ty­mi­nen laa­je­nee jat­ku­vas­ti uu­sil­le toi­mi­a­loil­le ja so­vel­luk­siin. Val­met Au­to­mo­ti­ve ar­vi­oi ak­ku­lii­ke­toi­min­nan kas­va­van lii­ke­vaih­dol­taan suu­rim­mak­si toi­mi­a­lak­seen jo muu­ta­man vuo­den ku­lu­es­sa.

Au­to­te­ol­li­suu­den siir­ty­mä säh­köi­siin ajo­neu­voi­hin on erit­täin no­pe­aa, ja ak­ku­jen val­mis­tus­ka­pa­si­tee­tin ky­syn­tä jat­kaa kas­vu­aan. Val­met Au­to­mo­ti­ve on vas­tan­nut asi­a­kas­tar­pei­siin, ja on esi­mer­kik­si nous­sut 48V-ak­ku­jen joh­ta­vak­si so­pi­mus­val­mis­ta­jak­si. Sa­mal­la yri­tys on laa­jen­ta­nut roo­li­aan kor­ke­a­jän­ni­te­ak­ku­jen jär­jes­tel­mä­toi­mit­ta­jak­si.

Säh­köi­sen lii­ken­teen ai­ka­kau­si nä­kyy yhä sel­ke­äm­min myös au­ton­val­mis­tuk­ses­sa, mis­sä jo mer­kit­tä­vä osa ny­kyi­ses­tä tuo­tan­nos­ta on hyb­ri­di­mal­le­ja. Ku­lu­van vuo­den ai­ka­na Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa al­kaa uu­den täys­säh­köi­sen Ligh­ty­ear One -mal­lin val­mis­tus omal­la tuo­tan­to­lin­jal­laan.

– Val­met Au­to­mo­ti­ven toi­min­nan ke­hit­tä­mi­nen ja ase­man vah­vis­ta­mi­nen ny­kyi­sen kal­tai­ses­sa hy­vin dy­naa­mi­ses­sa toi­min­ta­ym­pä­ris­tös­sä edel­lyt­tä­vät vah­vaa käyt­tö­pää­o­ma­ra­hoi­tus­ta, jota Fin­n­ve­ran myön­tä­mä luot­to osal­taan meil­le tar­jo­aa, ker­too Val­met Au­to­mo­ti­ven ta­lous­joh­ta­ja Juha Tor­ni­ai­nen.

Fin­n­ve­ra, Suo­men val­ti­on omis­ta­ma eri­tyis­ra­hoi­tu­syh­tiö, voi EGF-ta­kau­soh­jel­man puit­teis­sa myön­tää ke­sä­kuun 2022 lop­puun as­ti kaik­ki­aan 650 mil­joo­naa eu­roa käyt­tö­pää­o­ma- ja in­ves­toin­ti­lai­no­ja. Yk­sit­täi­sen luo­ton mää­rä on enin­tään 100 mil­joo­naa eu­roa. Ta­kau­soh­jel­ma on tar­koi­tet­tu EU:n pk-yri­tys­mää­ri­tel­män ylit­tä­vil­le kes­ki­suu­ril­le ja suu­ril­le yri­tyk­sil­le.

Näköislehdet

Kysely