JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Uusikaupunki
7.1.2021 11.07

Valmet Automotive ja Turun AMK kehittävät strategista kumppanuutta

Val­met Au­to­mo­ti­ve ja Tu­run am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lu (AMK) ke­hit­tä­vät stra­te­gis­ta kump­pa­nuu­soh­jel­maa, jon­ka ta­voit­tee­na on lä­hen­tää op­pi­lai­tos- ja yri­tys­maa­il­maa, ajan­mu­kais­taa ja mo­ni­puo­lis­taa ope­tus­ta sekä tar­jo­ta opis­ke­li­joil­le jous­ta­va väy­lä työ­e­lä­mään. Osa­puol­ten ko­ke­muk­set kump­pa­nuu­des­ta ja sii­tä saa­tu pa­lau­te ovat erit­täin po­si­tii­vi­sia.

Val­met Au­to­mo­ti­ven ja Tu­run AMK:n jo vuo­sia jat­ku­nut yh­teis­työ nos­tet­tiin uu­del­le ta­sol­le osa­puol­ten sol­mies­sa stra­te­gi­sen kump­pa­nuus­so­pi­muk­sen tou­ko­kuus­sa 2020. Ky­sees­sä on Tu­run AMK:n en­sim­mäi­nen stra­te­gi­nen yh­teis­työ­so­pi­mus yri­tyk­sen kans­sa, Val­met Au­to­mo­ti­vel­le so­pi­mus on laa­ja-alai­sin toi­min­ta­mal­li, jota käy­te­tään op­pi­lai­to­syh­teis­työs­sä.

– Val­met Au­to­mo­ti­ve oman alan­sa glo­baa­li­na kär­kiyh­ti­ö­nä haas­taa hie­nos­ti Tu­run am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lun opis­ke­li­joi­ta ja hen­ki­lö­kun­taa ke­hit­tä­mään yh­teis­työs­sä alu­een osaa­mis­ta. Kan­sain­vä­li­set ver­kos­tot ja erit­täin no­pe­as­ti uu­dis­tu­vat lii­ke­toi­min­not luo­vat eri­no­mai­sia op­pi­mis­mah­dol­li­suuk­sia kai­kil­le mu­ka­na ole­vil­le, ker­too Tu­run AMK:n reh­to­ri ja toi­mi­tus­joh­ta­ja Vesa Taa­ti­la.

Op­pi­lai­to­syh­teis­työn sys­te­maat­ti­nen ke­hit­tä­mi­nen on kir­jat­tu Val­met Au­to­mo­ti­ven stra­te­gi­siin ta­voit­tei­siin.

Tu­run AMK:n kans­sa teh­dys­sä kump­pa­nuus­so­pi­muk­ses­sa ovat Val­met Au­to­mo­ti­ven puo­lel­ta mu­ka­na sekä au­ton­val­mis­tuk­sen et­tä ak­ku­val­mis­tuk­sen lii­ke­toi­min­ta­lin­jat. Kump­pa­nuus pai­not­taa tu­le­vai­suu­den osaa­mis­tar­pei­ta. Ta­voit­tee­na on tu­kea laa­jas­ti suo­ma­lai­sen tek­no­lo­gi­a­te­ol­li­suu­den kil­pai­lu­ky­kyä.

– Glo­baa­lis­ti toi­mi­va Val­met Au­to­mo­ti­ve pa­nos­taa tu­le­vai­suu­den osaa­jiin, ja sik­si meil­le on tär­ke­ää toi­mia myös op­pi­lai­to­syh­teis­työn edel­lä­kä­vi­jä­nä. Stra­te­gi­nen kump­pa­nuu­tem­me tu­kee ylei­ses­ti tek­ni­sen alan opis­ke­lua, mut­ta sa­mal­la sa­dat Tu­run AMK:n opis­ke­li­jat tu­tus­tu­vat yri­tyk­seem­me, ker­too Val­met Au­to­mo­ti­ven val­mis­tus­lii­ke­toi­min­nan joh­ta­ja Pasi Ran­nus.

Täl­lä het­kel­lä yh­teis­työn muo­to­ja ovat muun mu­as­sa työ­har­joit­te­lu­pai­kat ja opin­näy­te­työ­toi­mek­si­an­not, Val­met Au­to­mo­ti­ven asi­an­tun­ti­ja­lu­en­not ja ope­tusp­ro­jek­tien tek­ni­nen tuki sekä vir­tu­aa­li­set in­no­vaa­ti­o­lei­rit, jois­sa opis­ke­li­jat tu­tus­tu­vat Val­met Au­to­mo­ti­ven lii­ke­toi­min­ta­haas­tei­siin ja ke­hit­tä­vät nii­hin rat­kai­su­ja.

Näköislehdet

Kysely