JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
26.4.2023 13.25

Vakka-Suomi ja Uki työttö­myys­kärkeä

Vesa Pent­ti­lä

Vak­ka-Suo­men seu­tu­kun­nan 10,3 pro­sen­tin ja Uu­den­kau­pun­gin 12,7 pro­sen­tin työt­tö­myy­sas­teet oli­vat suu­rim­pia Var­si­nais-Suo­men maa­kun­nan maa­lis­kui­ses­sa seu­tu­kun­ta- ja kun­ta­ver­tai­lus­sa.

As­tei­kon toi­ses­sa pääs­sä Mas­ku si­joit­tui ja­e­tul­le kak­kos­si­jal­le yh­des­sä Lie­don ja Pai­mi­on kans­sa 4,6 pro­sen­tin no­tee­rauk­sel­la. Maa­kun­nan pie­nin työt­tö­myy­sas­te oli Rus­kon 3,9 pro­sent­tia. Kär­jen tun­tu­maan kii­la­si myös Nou­si­ai­nen, jos­sa työt­tö­myys­lu­ke­ma oli 4,8 pro­sent­tia.

Muis­sa Va­kan alu­een kun­nis­sa työt­tö­myy­sas­te oli Kus­ta­vis­sa 7,2, My­nä­mä­es­sä 6,5, Naan­ta­lis­sa 6,5, Tai­vas­sa­los­sa 8,6 ja Veh­maal­la 8,3 pro­sent­tia.

Var­si­nais-Suo­men työ- ja elin­kei­no­toi­mis­tos­sa oli maa­lis­kuun lo­pus­sa 20 800 työ­tön­tä työn­ha­ki­jaa. Maa­lis­kuun ai­ka­na työt­tö­mien mää­rä las­kee nor­maa­lis­ti jon­kin ver­ran hel­mi­kuu­hun ver­rat­tu­na, mut­ta nyt kävi päin­vas­toin. Työt­tö­mien mää­rä nou­si al­le 100 hen­gel­lä edel­li­seen kuu­kau­teen ver­rat­tu­na. Vuot­ta ai­em­mas­ta on työt­tö­mien mää­rä li­sään­ty­nyt 400 hen­ki­löl­lä eli hie­man no­pe­am­min kuin koko maas­sa ylei­ses­ti.

Var­si­nais-Suo­mes­sa lo­mau­tet­tu­jen mää­rä nou­si 300 hen­ki­löl­lä eli 28 pro­sen­til­la ver­rat­tu­na vii­me vuo­teen. Työt­tö­mien työn­ha­ki­joi­den osuus työ­voi­mas­ta oli maa­lis­kuun lo­pus­sa Var­si­nais-Suo­mes­sa 9,0 % eli 0,1 pro­sent­tiyk­sik­köä enem­män kuin vuot­ta ai­em­min.

Maa­lis­kuus­sa työt­tö­miä oli Tu­run seu­tua ja Tu­run­maa­ta lu­kuun ot­ta­mat­ta enem­män kol­mes­sa muus­sa Var­si­nais-Suo­men seu­tu­kun­nas­sa ver­rat­tu­na vii­me vuo­teen. Vak­ka-Suo­mes­sa työt­tö­mien mää­rä nou­si 52 pro­sent­tia.

Maa­lis­kuun lo­pus­sa oli avoi­mia työ­paik­ko­ja tar­jol­la alu­een työ- ja elin­kei­no­toi­mis­tos­sa 8400 kap­pa­let­ta eli 27 pro­sent­tia vä­hem­män kuin vuo­si sit­ten. Kol­men vii­me kuu­kau­den ai­ka­na uu­sia työ­paik­ko­ja on avau­tu­nut 28 200 kap­pa­let­ta eli 16 pro­sent­tia vä­hem­män kuin vuot­ta ai­em­min

Työ­paik­ko­ja oli avoin­na maa­lis­kuun ai­ka­na 18 100 kap­pa­let­ta, jois­ta 9300 oli maa­lis­kuun ai­ka­na avau­tu­nei­ta työ­paik­ko­ja. Näin uu­sia työ­paik­ko­ja tuli maa­lis­kuus­sa tar­jol­le 20 pro­sent­tia vä­hem­män kuin vuot­ta ai­em­min.

Näköislehdet

Kysely