JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
11.11.2020 13.47

Vakka-Suomessa yrittäjyys elpymässä koronashokista

Ko­ro­na­pan­de­mia on sel­väs­ti hei­jas­tu­nut yri­tys­ken­tään. Vak­ka-Suo­men Uu­sy­ri­tys­kes­kuk­sen yrit­tä­jyys­neu­vo­ja Esa Ker­ko­lan mu­kaan ko­ro­nak­rii­si vä­hen­si ke­vääl­lä yri­tys­ten pe­rus­ta­mi­sak­tii­vi­suut­ta.

– Toi­sen kvar­taa­lin ai­ka­na uu­sia yri­tyk­siä syn­tyi sel­väs­ti vä­hem­män kuin en­sim­mäi­sel­lä kvar­taa­lil­la. Kas­vok­kain ta­pah­tu­van neu­von­nan puu­te las­ki ky­syn­tää sel­väs­ti, Ker­ko­la to­te­aa.

Kol­man­nel­la kvar­taa­lil­la ti­lan­ne al­koi jäl­leen nor­ma­li­soi­tua.

– Yri­tys­ten pe­rus­ta­mi­sak­tii­vi­suus nou­si jon­kin ver­ran ver­rat­tu­na vii­me vuo­den syys­kuun lo­pun ti­lan­tee­seen. Rei­lus­ti puo­let vuo­den asi­ak­kais­ta on myös pe­rus­ta­nut fir­man. Se on noin 15 pro­sent­tia enem­män kuin vii­me vuon­na.

– Yrit­tä­jyys näyt­täi­si el­py­vän ko­ro­nas­ho­kis­ta, ja hyvä niin, sil­lä uut­ta yrit­tä­jyyt­tä tar­vi­taan nyt to­del­la pal­jon, Ker­ko­la sa­noo.

Uu­sy­ri­tys­kes­kuk­sis­sa on näh­ty, mi­ten eri ta­val­la ko­ro­na­ti­lan­ne koh­te­lee eri toi­mi­a­lo­ja. Toi­set alat ovat edel­leen ah­taal­la, kun taas toi­sil­la me­nee to­del­la hy­vin. Kaik­kia alo­ja hyö­dyt­tää se, et­tä Suo­mi ei ole enää ko­ko­naan kiin­ni, ku­ten ke­vääl­lä.

Seu­dun kaik­ki kuu­si kun­taa (Kus­ta­vi, Tai­vas­sa­lo, Veh­maa, Uu­si­kau­pun­ki, Lai­ti­la ja Py­hä­ran­ta) mah­dol­lis­ta­vat yri­tys­toi­min­taa suun­nit­te­le­vien neu­von­nan myös vuon­na 2020. Kun­nat ovat teh­neet so­pi­muk­sen Vak­ka-Suo­men Uu­sy­ri­tys­kes­kuk­sen kans­sa neu­von­nas­ta.

Näköislehdet

Kysely