JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
26.5.2021 10.30

Vakka-Suomessa maakunnan pienin työttömyysaste

Vesa Pent­ti­lä

Vak­ka-Suo­men ja Tu­run­maan seu­tu­kun­nat ja­koi­vat Var­si­nais-Suo­men kär­ki­pai­kat huh­ti­kuun työt­tö­myys­ti­las­tois­sa. Mo­lem­mis­sa seu­tu­kun­nis­sa työt­tö­myy­sas­te oli 8,2 pro­sent­tia. Man­ner-Suo­mes­sa työt­tö­myy­sas­te oli alem­mal­la ta­sol­la vain Poh­jan­maan seit­se­mäs­sä maa­kun­nas­sa.

Sa­lon seu­dun 11,9 pro­sen­tin työt­tö­myy­sas­te oli kor­kein Var­si­nais-Suo­mes­sa. Kun­nis­ta maa­kun­nan ää­ri­päi­tä edus­ti­vat 5,3 pro­sen­tin Rus­ko ja 14,3 pro­sen­tin Tur­ku.

Va­kan alu­een kun­nis­sa huh­ti­kuun lo­pun ti­lan­ne oli se, et­tä työt­tö­myy­sas­te oli Kus­ta­vis­sa 8,3, Mas­kus­sa 7,0, My­nä­mä­es­sä 7,8, Naan­ta­lis­sa 9,0, Nou­si­ai­sis­sa 6,3, Tai­vas­sa­los­sa 8,3, Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa 8,5 ja Veh­maal­la 6,7 pro­sent­tia.

Var­si­nais-Suo­men työ- ja elin­kei­no­toi­mis­tos­sa oli huh­ti­kuun lo­pus­sa 25 340 työ­tön­tä työn­ha­ki­jaa. Vuot­ta ai­em­mas­ta työt­tö­mien mää­rä vä­he­ni 12 000 hen­ki­löl­lä eli sel­väs­ti ri­pe­äm­min kuin koko maas­sa. Niin Var­si­nais-Suo­mes­sa kuin koko maas­sa­kin työt­tö­mien mää­rän ale­ne­mi­nen oli pää­o­sin lo­mau­tet­tu­jen mää­rän vä­he­ne­mis­tä. Var­si­nais-Suo­mes­sa lo­mau­tet­tu­jen mää­rä ale­ni 11 100 hen­ki­löl­lä.

Työt­tö­mien työn­ha­ki­joi­den osuus työ­voi­mas­ta oli huh­ti­kuun lo­pus­sa Var­si­nais-Suo­mes­sa 11,1 pro­sent­tia eli 5,2 pro­sent­tiyk­sik­köä vä­hem­män kuin vuot­ta ai­em­min. Koko maas­sa työt­tö­mien osuus työ­voi­mas­ta oli pie­nem­pi 12,1 pro­sent­tia.

Vii­me vuo­den ke­vään lo­mau­tet­tu­jen mää­rän huip­pu­lu­ke­mis­ta pa­lat­tiin huh­ti­kuus­sa alem­mal­le ta­sol­le. Lo­mau­tet­tu­jen mää­rä on sil­ti ko­hol­la nor­maa­liin ver­rat­tu­na.

Työt­tö­mien mää­rä su­pis­tui mer­kit­tä­väs­ti kai­kis­sa Var­si­nais-Suo­men kun­nis­sa ja seu­tu­kun­nis­sa. Pit­kä­ai­kais­työt­tö­miä on kui­ten­kin sel­väs­ti enem­män kuin vuo­si sit­ten. Työ­voi­man ky­syn­tä on vah­vas­sa kas­vus­sa koko maa­kun­nas­sa.

Näköislehdet

Kysely