JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
25.8.2021 15.44

Vakka-Suomessa kuudenneksi alin työttömyysaste

Var­si­nais-Suo­men työ- ja elin­kei­no­toi­mis­tos­sa oli hei­nä­kuun lo­pus­sa 26 200 työ­tön­tä työn­ha­ki­jaa. Hei­nä­kuun ai­ka­na työt­tö­mien mää­rä yleen­sä kas­vaa ku­ten ta­pah­tui nyt­kin 800 hen­gel­lä.

Var­si­nais-Suo­men kai­kis­sa seu­tu­kun­nis­sa työt­tö­myy­den vä­he­ne­mis­tah­ti oli no­pe­am­pi kuin koko maas­sa ylei­ses­ti. Vuot­ta ai­em­mas­ta työt­tö­mien mää­rä on vä­hen­ty­nyt 7 000 hen­ki­löl­lä (21 pro­sent­tia), kun se koko maas­sa vä­he­ni 17 pro­sent­tia. Var­si­nais-Suo­mes­sa lo­mau­tet­tu­jen mää­rä ale­ni 5 400 hen­ki­löl­lä ver­rat­tu­na vuo­den­ta­kai­seen.

Työt­tö­mien työn­ha­ki­joi­den osuus työ­voi­mas­ta oli hei­nä­kuun lo­pus­sa Var­si­nais-Suo­mes­sa 11,4 pro­sent­tia eli 3,1 pro­sent­tiyk­sik­köä vä­hem­män kuin vuot­ta ai­em­min. Näin työt­tö­mien osuus työ­voi­mas­ta oli pie­nem­pi kuin koko maas­sa (12,3 pro­sent­tia).

Työt­tö­mien mää­rä vä­he­ni ra­jus­ti eri ryh­mis­sä. Näin ta­pah­tui kai­kis­sa seu­tu­kun­nis­sa niin nuor­ten, mies­ten ja nais­ten, ikään­ty­nei­den sekä maa­han­muut­ta­ja­taus­tais­ten koh­dal­la. Ai­no­a­na poik­keuk­se­na on pit­kä­ai­kais­työt­tö­myys, joka kas­voi yli 40 pro­sen­til­la. Pit­kä­ai­kais­työt­tö­mien mää­rä oli vuo­den ta­kais­ta suu­rem­pi kai­kis­sa Var­si­nais-­Suo­men kun­nis­sa Kus­ta­via lu­kuun ot­ta­mat­ta.

Työt­tö­mien mää­rä oli vuo­den ta­kais­ta pie­nem­pi kaik­kien Ely-kes­kus­ten alu­eil­la. Muu­tos pe­rus­tui pää­o­sin lo­mau­tet­tu­jen mää­rän ro­mah­duk­seen.

Työt­tö­mien mää­rä vä­he­ni Var­si­nais-Suo­mes­sa kai­kis­sa seu­tu­kun­nis­sa. Alin työt­tö­myy­sas­te oli Tu­run­maan saa­ris­tos­sa (7,2 pro­sent­tia). Sitä alem­pi työt­tö­myy­sas­te oli Man­ner-Suo­mes­sa vain kol­mel­la seu­dul­la Poh­jan­maal­la. Vak­ka-Suo­men seu­tu­kin (8 pro­sent­tia) on täl­lä mit­ta­ril­la koko maan kuu­des.

Va­kan alu­een kun­nis­sa työt­tö­mien työn­ha­ki­joi­den osuus työ­voi­mas­ta oli Nou­si­ai­sis­sa 6,6 pro­sent­tia, Veh­maal­la 6,7, Mas­kus­sa ja Kus­ta­vis­sa 7,0, Tai­vas­sa­los­sa 8,2, Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa 8,3, My­nä­mä­es­sä 8,7 ja Naan­ta­lis­sa 8,8.

Elo­kuus­sa työt­tö­mien työn­ha­ki­joi­den ja lo­mau­tet­tu­jen mää­rä las­kee nor­maa­lis­ti suh­teel­li­sen reip­paas­ti.

Näköislehdet

Kysely