JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
23.11.2021 14.16

Vakka-Suomen työttömyysaste kymmeneksi alhaisin

Työt­tö­mien mää­rä oli vuo­den ta­kais­ta pie­nem­pi kaik­kien Ely-kes­kus­ten alu­eil­la. Muu­tos pe­rus­tui pää­o­sin lo­mau­tet­tu­jen mää­rän ro­mah­duk­seen, il­me­nee Ely-kes­kus­ten ja TE-pal­ve­lui­den lo­ka­kuun työl­li­syys­kat­sauk­ses­ta.

Työt­tö­mien työn­ha­ki­joi­den osuus työ­voi­mas­ta oli lo­ka­kuun lo­pus­sa Var­si­nais-Suo­mes­sa 9,0 pro­sent­tia eli 2,0 pro­sent­tiyk­sik­köä vä­hem­män kuin vuot­ta ai­em­min. Koko maas­sa mää­rä oli 9,8 pro­sent­tia.

Var­si­nais­Suo­mes­sa työt­tö­mien mää­rä vä­he­ni kai­kis­sa seu­tu­kun­nis­sa. Alin työt­tö­myy­sas­te oli Tu­run­maan saa­ris­tos­sa (6,4 pro­sent­tia). Työt­tö­myy­sas­te oli Man­ner­Suo­mes­sa sitä alem­mal­la ta­sol­la vain seit­se­mäs­sä seu­tu­kun­nas­sa. Vak­ka­Suo­mi (6,9 pro­sent­tia) on täl­lä mit­ta­ril­la koko maan kym­me­nes.

Va­kan alu­een kun­nis­sa työt­tö­mien työn­ha­ki­joi­den osuus työ­voi­mas­ta oli al­hai­sin Nou­si­ai­sis­sa 4,6 pro­sent­tia ja kor­kein Tai­vas­sa­los­sa 7,2. Nou­si­ais­ta pie­nem­pi pro­sent­ti oli muis­ta Var­si­nais-Suo­men kun­nis­ta ai­no­as­taan Rus­kol­la (4,0) ja Sau­vos­sa (3,8) ja sama Pai­mi­os­sa (4,6).

Kus­ta­vis­sa työt­tö­myysp­ro­sent­ti oli 6,0, Mas­kus­sa 4,9, My­nä­mä­es­sä 6,4, Naan­ta­lis­sa 6,3, Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa 6,8 pro­sent­tia ja Veh­maal­la 5,6.

Var­si­nais-Suo­men työ- ja elin­kei­no­toi­mis­tos­sa oli lo­ka­kuun lo­pus­sa 20 700 työ­tön­tä työn­ha­ki­jaa, jois­ta lo­mau­tet­tu­na oli 1700. Lo­ka­kuun ai­ka­na työt­tö­mien mää­rä py­syy yleen­sä suh­teel­li­sen sa­ma­na syys­kuu­hun ver­rat­tu­na mut­ta nyt se su­pis­tui 700 hen­gel­lä.

Vuot­ta ai­em­mas­ta työt­tö­mien mää­rä on vä­hen­ty­nyt 4 600 hen­ki­löl­lä (18 pro­sent­tia) mikä on vä­hän ri­pe­äm­min kuin koko maas­sa ylei­ses­ti (17 pro­sent­tia).

Var­si­nais-Suo­mes­sa lo­mau­tet­tu­jen mää­rä ale­ni 3 600 hen­ki­löl­lä ver­rat­tu­na vuo­den­ta­kai­seen.

Ku­lu­va­na vuon­na työ­voi­man ky­syn­tä on ol­lut poik­keuk­sel­li­sen vil­kas­ta ja käy­tän­nös­sä kai­kil­la aloil­la osaa­jia ha­e­taan enem­män kuin vii­me vuo­si­na.

Eni­ten paik­ko­ja on ol­lut au­ki ra­ken­ta­mi­ses­sa, jos­sa työ­voi­man ky­syn­tä on ol­lut yli 60 pro­sent­tia ko­vem­paa tänä vuon­na ver­rat­tu­na vuo­den ta­kai­seen ti­lan­tee­seen. Myös esi­mer­kik­si te­ol­li­suu­des­sa, tek­nii­kan alal­la, sote-sek­to­ril­la, myyn­ti­a­lal­la, kul­je­tuk­sis­sa sekä sii­vou­sa­lan teh­tä­vis­sä on paik­ko­ja ol­lut yli 60 pro­sent­tia enem­män au­ki ver­rat­tu­na vii­me vuo­teen. Te­ol­li­suu­des­sa, pois­lu­kien me­tal­li, paik­ko­ja on ol­lut au­ki pe­rä­ti 134 pro­sent­tia enem­män vii­me vuo­teen ver­rat­tu­na.

Näköislehdet

Kysely