JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Uusikaupunki
10.4.2024 12.10

Uusikaupunki-viikolla juhlitaan 407-vuotiasta Uuttakaupunkia

Uu­si­kau­pun­ki täyt­tää 19.4. kun­ni­oi­tet­ta­vat 407 vuot­ta ja merk­ki­paa­lua juh­lis­te­taan eri ta­voin en­sim­mäis­tä ker­taa jär­jes­tet­tä­väl­lä Uu­si­kau­pun­ki-vii­kol­la.

Vii­kon ai­ka­na kau­pun­gin eri yk­si­köt jär­jes­tä­vät mo­ni­puo­lis­ta toi­min­taa lä­hes jo­kai­se­na vii­kon päi­vä­nä ja li­säk­si jär­jes­te­lyis­sä ovat mu­ka­na myös Vak­ka-Suo­men Mu­siik­ki­o­pis­to ja Uu­den­kau­pun­gin mat­ka­op­paat.

Ta­pah­tu­mat al­ka­vat maa­nan­tai­na 15.4., jol­loin kir­jas­tos­sa su­kel­le­taan Uu­den­kau­pun­gin his­to­ri­aan mu­se­on ja kir­jas­ton yh­tei­ses­sä His­to­ri­an pop up -neu­vo­las­sa.

Maa­nan­tai­na on mah­dol­li­suus tu­tus­tua myös Vak­ka-Suo­men mu­siik­ki­o­pis­ton jär­jes­tä­miin mus­ka­rei­hin Raa­ti­huo­neel­la ja nuo­ret pää­se­vät ko­ris­te­le­maan kak­ku­ja ja her­kut­te­le­maan kes­kus­tan ja Ka­lan­nin nuo­ri­so­ta­loil­la synt­tä­ri­vii­kon kun­ni­ak­si.

Vii­kon ai­ka­na Uu­den­kau­pun­gin mu­se­oon on va­paa pää­sy tiis­tais­ta per­jan­tai­hin klo 12–15 vä­li­se­nä ai­ka­na ja ui­ma­hal­lin ve­si­jump­piin voi osal­lis­tua pel­kän uin­ti­mak­sun hin­nal­la.

Mu­siik­ki­o­pis­ton avoin sali -sar­ja kut­suu tu­tus­tu­maan ja osal­lis­tu­maan mu­siik­ki­o­pis­ton toi­min­taan Raa­ti­huo­neel­la ja kir­jas­tos­sa on mo­nen­lais­ta oh­jel­maa myös per­heen pie­nim­mil­le.

Tors­tai­na 18.4. ki­sa­taan hul­va­ton Us­ko­ma­ton Uki -kisa, jon­ka Ama­zing race -tyy­li­ses­sä seik­kai­lus­sa suo­ri­te­taan eri­lai­sia haus­ko­ja teh­tä­viä eri puo­lel­la kau­pun­gin kes­kus­taa.

Kau­pun­gin syn­ty­mä­päi­vä 19.4. on ni­met­ty Uu­si­kau­pun­ki -päi­väk­si ja päi­vän ai­ka­na Vuki -kyy­ti pal­ve­lee mak­sut­ta koko päi­vän ja kau­pun­gin van­hat ja uu­det kau­pun­gi­no­sat tu­le­vat tu­tuik­si mat­ka­op­pai­den jär­jes­tä­mäl­lä opas­te­tul­la kau­pun­gi­no­sa­kier­rok­sel­la. Li­säk­si kir­jas­to­au­to vie­rai­lee to­ril­la klo 13–15 ja pai­kal­la kuul­laan myös kir­jas­ton oman hen­ki­lö­kun­nan Tuu­la Am­ber­lan, Su­san Leh­to­sen ja Lau­ri Seu­dun ke­vy­en ke­väis­tä mu­si­soin­tia.

Viik­ko hui­pen­tuu lau­an­tai­na 20.4. pe­rin­tei­siin ke­vät­mark­ki­noi­hin, joi­den oh­jel­mas­sa muun mu­as­sa ih­ka oi­ke­an Muu­mi­per­heen vie­rai­lu.

Li­sä­tie­to­ja ja koko Uu­si­kau­pun­ki -vii­kon oh­jel­ma löy­tyy kau­pun­gin ta­pah­tu­ma­ka­len­te­ris­ta osoit­tees­ta https://uu­si­kau­pun­ki.fi/fi/ta­pah­tu­mat. Pa­pe­ri­ver­si­oi­ta oh­jel­mas­ta on ja­os­sa myös kau­pun­gin eri toi­mi­pis­teis­sä.

Uu­si­kau­pun­ki -vii­kon koor­di­noin­nis­ta vas­taa Uu­den­kau­pun­gin hy­vin­voin­ti- ja va­paa-ai­ka­pal­ve­lut.

Näköislehdet

Kysely