JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Elina Siivonen aloittaa kauppakamariosaston asiamiehenä.

Elina Siivonen aloittaa kauppakamariosaston asiamiehenä.

Uutiset
Uusikaupunki
1.12.2021 17.42

Uudenkaupungin kauppa­ka­ma­ri­o­saston uusi asiamies on Elina Siivonen

Tu­run kaup­pa­ka­ma­rin Uu­den­kau­pun­gin kaup­pa­ka­ma­ri­o­sas­ton asi­a­mie­he­nä aloit­taa KTM Eli­na Sii­vo­nen pit­kä­ai­kai­sen asi­a­mie­hen Rai­mo Ran­ta­sen siir­ryt­tyä eläk­keel­le. Asi­a­mies edis­tää työs­sään elin­kei­no­e­lä­män ja seu­dun hy­vin­voin­tia.

Eli­na Sii­vo­nen toi­mii edel­leen pää­työ­nään lii­ke­toi­min­nan opet­ta­ja­na No­vi­das­sa. Muu­ta­man vii­me vuo­den ajan hän on ope­tus­teh­tä­vien li­säk­si toi­mi­nut hank­keis­sa, jot­ka liit­ty­vät etä­o­pis­ke­lu­mah­dol­li­suuk­siin sekä kor­ke­a­kou­lu- ja yri­ty­syh­teis­työ­hön. Uu­siin teh­tä­viin hän tart­tuu tar­mol­la.

Tu­run kaup­pa­ka­ma­rin yh­te­nä ta­voit­tee­na on edis­tää osaa­van työ­voi­man saa­mis­ta maa­kun­taan. Sii­vo­sel­le työ muun mu­as­sa ko­tout­ta­mi­sen, rek­ry­toin­ti­tee­mo­jen ja osaa­van työ­voi­man kou­lut­ta­mi­ses­sa on ol­lut tär­ke­ää.

– Olen iloi­nen va­lin­nas­ta­ni ja tuon mie­lel­lä­ni oman työ­pa­nok­se­ni seu­tu­kun­nan toi­min­ta­e­del­ly­tys­ten pa­ran­ta­mi­seen.

– Olen myös it­se ikui­nen opis­ke­li­ja. Sain juu­ri val­miik­si psy­ko­lo­gi­an ai­ne­o­pin­not, ja nyt käyn­nis­sä ovat eri­tyi­so­pet­ta­ja­o­pin­not, hän ker­too.

Eläk­keel­le yli 24 vuo­den asi­a­mie­su­ran jäl­keen jää­vä Rai­mo Ran­ta­nen ke­huu asi­a­mie­hen toi­mea ank­ku­ri­työ­pai­kak­si.

– Kaup­pa­ka­ma­ri on ol­lut koko ajan ank­ku­ri­toi­mi­ja – va­kaa ja py­sy­vä. Var­si­nai­sen pää­työn­sä, Uki­po­lis Oy:n toi­mi­tus­joh­ta­juu­den, hän jät­ti taak­seen jo yli vuo­si sit­ten.

Työ­u­ran al­ku­vai­het­ta lei­ma­si voi­ma­kas kan­sain­vä­lis­ty­mi­nen ja muun mu­as­sa vien­ti­mark­ki­noin­ti, kun yri­tyk­set 1990-lu­vun la­man jäl­keen ha­ki­vat uu­sia mark­ki­noi­ta. Käyn­nis­sä oli ke­hit­tä­mis­toi­mia, usei­ta hank­kei­ta ja EU-ra­hoi­tus­ta, joil­la kam­met­tiin la­man vai­ku­tuk­sia.

Ran­ta­sen mu­kaan työs­sä tär­ke­ää ovat ol­leet ver­kos­tot niin alu­eel­li­ses­ti, val­ta­kun­nal­li­ses­ti kuin kan­sain­vä­li­ses­ti­kin. Eri­tyi­ses­ti in­no­vaa­ti­o­ra­has­to ja Vak­ka-Suo­men alu­een toi­mi­joi­den ai­kaan­saa­ma lah­joi­tusp­ro­fes­suu­ri ovat jää­neet ak­tii­vi­sen asi­a­mie­hen mie­leen.

Ran­ta­nen työs­ken­te­lee Sii­vo­sen rin­nal­la vie­lä jou­lu­kuun. Sen jäl­keen vuo­ros­sa on kes­kit­ty­mi­nen muun mu­as­sa har­ras­tuk­siin:

– Eni­ten odo­tan vel­vol­li­suuk­sis­ta va­paa­ta ar­kea.

Näköislehdet

Kysely