JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
10.3.2022 8.30

Uudenkaupungin ja Vehmaan seurakuntien liitoksesta kuule­mis­ti­lai­suudet seura­kun­ta­lai­sille

Veh­maan seu­ra­kun­nan kirk­ko­neu­vos­to päät­ti ko­kouk­ses­saan 29.11.2021 teh­dä aloit­teen seu­ra­kun­ta­ja­on muut­ta­mi­seen liit­ty­väs­tä sel­vi­tyk­ses­tä ja pyy­tää Tu­run ark­ki­hiip­pa­kun­nan tuo­mi­o­ka­pi­tu­lil­ta tu­kea sel­vi­tyk­sen te­ke­mi­seen. Seu­ra­kun­ta­ja­on muut­ta­mi­nen tar­koit­taa käy­tän­nös­sä seu­ra­kun­ta­lii­tos­ta.

Kirk­ko­neu­vos­to esit­ti tuo­mi­o­ka­pi­tu­lil­le toi­veen, et­tä neu­vot­te­lut aloi­tet­tai­siin My­nä­mä­en ja Uu­den­kau­pun­gin seu­ra­kun­tien kans­sa.

Aloit­teen syy­nä oli seu­ra­kun­nan heik­ko ta­lou­del­li­nen ti­lan­ne, joka vai­kut­taa sii­hen, mi­ten seu­ra­kun­ta pys­tyy huo­leh­ti­maan teh­tä­väs­tään ja vel­voit­teis­taan it­se­näi­se­nä seu­ra­kun­ta­na. Ta­voit­tee­na on tur­va­ta mo­ni­puo­li­nen ja ih­mi­siä lä­hel­lä ole­va seu­ra­kun­nan elä­mä Veh­maal­la myös tu­le­vai­suu­des­sa.

Uu­den­kau­pun­gin seu­ra­kun­nan kirk­ko­neu­vos­to vas­ta­si myön­tä­väs­ti Veh­maan seu­ra­kun­nan aloit­tee­seen neu­vo­tel­la seu­ra­kun­ta­lii­tok­ses­ta. Neu­vot­te­lut al­koi­vat hel­mi­kuus­sa vii­kol­la 6 oh­jaus­ryh­män työs­ken­te­lyl­lä.

Veh­maan ja Uu­den­kau­pun­gin seu­ra­kun­tia edus­ta­vat oh­jaus­ryh­mäs­sä kirk­ko­neu­vos­to­jen va­lit­se­mat luot­ta­mus­hen­ki­löt sekä työn­te­ki­jöi­den edus­ta­ja ja heil­le va­li­tut va­ra­e­dus­ta­jat. Li­säk­si oh­jaus­ryh­mään kuu­luu mo­lem­pien seu­ra­kun­tien kirk­ko­her­rat ja ta­lous­pääl­li­köt.

Työs­ken­te­lyä oh­jaa Tu­run ark­ki­hiip­pa­kun­nan tuo­mi­o­ka­pi­tu­lin edus­ta­ja­na hiip­pa­kun­ta­sih­tee­ri Mika Piit­ta­la.

Oh­jaus­ryh­män teh­tä­vä­nä on ke­rä­tä ma­te­ri­aa­lia seu­ra­kun­tien toi­min­nas­ta, työn­te­ki­jöis­tä, kiin­teis­töis­tä ja ta­lou­des­ta lii­tos­so­pi­muk­sen laa­ti­mi­sen poh­jak­si sekä val­mis­tel­la lii­tos­so­pi­mus. So­pi­muk­ses­sa on kir­jat­tu­na toi­min­nan, hen­ki­lös­tön, ta­lou­den, kiin­teis­tö­jen, hau­taus­toi­men jär­jes­tä­mi­sen ja hal­lin­non ti­lan­ne laa­je­ne­vas­sa seu­ra­kun­nas­sa.

Seu­ra­kun­ta­lii­tos to­teu­tuu, mi­kä­li mo­lem­pien seu­ra­kun­tien kirk­ko­val­tuus­tot päät­tä­vät hy­väk­syä lii­tos­so­pi­muk­sen sekä päät­tä­vät teh­dä kirk­ko­hal­li­tuk­sel­le aloit­teen Veh­maan seu­ra­kun­nan liit­tä­mi­ses­tä Uu­den­kau­pun­gin seu­ra­kun­taan.

Oh­jaus­ryh­män työs­ken­te­lys­sä on tä­hän men­nes­sä kir­jat­tu lii­tok­sen tar­koit­ta­van esi­mer­kik­si sitä, et­tä Veh­maan seu­ra­kun­nas­ta muo­dos­te­taan Veh­maan kap­pe­li­seu­ra­kun­ta, joka toi­mii yh­den­ver­tai­ses­ti mui­den Uu­den­kau­pun­gin kap­pe­li­seu­ra­kun­tien kans­sa ja et­tä Veh­maal­la toi­mi­te­taan ju­ma­lan­pal­ve­lus kol­me ker­taa kuus­sa sekä juh­la­py­hi­nä.

Li­säk­si on kir­jat­tu, et­tä pai­kal­li­set pe­rin­teet säi­ly­vät, di­a­ko­ni­an pii­rit sekä di­a­ko­ni­a­työn­te­ki­jän vas­taa­not­to ja koti- ja hoi­to­ko­ti­käyn­nit jat­ku­vat, vi­ras­to­pal­ve­lut siir­ty­vät Uu­teen­kau­pun­kiin, mut­ta Veh­maal­la on ker­ran vii­kos­sa työn­te­ki­jän pi­tä­mä päi­vys­tys asi­oin­tia var­ten, lii­tok­ses­sa Veh­maan seu­ra­kun­nan hen­ki­lös­tös­tä tu­lee Uu­den­kau­pun­gin seu­ra­kun­nan työn­te­ki­jöi­tä ja et­tä lii­tok­sel­la ei ole hen­ki­lös­tö­vai­ku­tuk­sia Uu­den­kau­pun­gin seu­ra­kun­nan ny­kyi­siin työn­te­ki­jöi­hin ja Veh­maan seu­ra­kun­nal­le teh­ty­jen lah­joi­tus­ten ja tes­ta­ment­tien käyt­tö al­ku­pe­räi­seen tar­koi­tuk­seen tur­va­taan.

Laa­jen­tu­van seu­ra­kun­nan ve­rop­ro­sent­ti mää­rit­tyi­si Uu­den­kau­pun­gin seu­ra­kun­nan ve­rop­ro­sen­tin mu­kaan. Täl­lä het­kel­lä Uu­den­kau­pun­gin ve­rop­ro­sent­ti on 1,5 ja Veh­maan 1,85.

Seu­ra­kun­ta­lai­sil­le jär­jes­te­tään lii­tos­neu­vot­te­lu­jen osa­na kuu­le­mis­ti­lai­suus sekä Veh­maal­la et­tä Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa.

Veh­maal­la ti­lai­suus on sun­nun­tai­na 3.4. kel­lo 10 mes­sun jäl­keen Veh­maan kir­kos­sa (Kirk­ko­tie 14) ja

Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa sa­ma­na sun­nun­tai­na 3.4. kel­lo 14 Uu­den­kau­pun­gin seu­ra­kun­ta­kes­kuk­ses­sa (Kou­lu­ka­tu 6).

Kuu­le­mis­ti­lai­suuk­sis­sa mo­lem­pien seu­ra­kun­tien kirk­ko­her­rat ja ta­lous­pääl­li­köt esit­te­le­vät lii­tos­so­pi­muk­sen si­säl­töä ja pro­ses­sin ete­ne­mis­tä.

Seu­ra­kun­ta­lai­set voi­vat esit­tää ky­sy­myk­siä sekä pai­kan pääl­lä et­tä etu­kä­teen säh­kö­pos­tit­se.

Ky­sy­myk­set voi lä­het­tää seu­ra­kun­tien kirk­ko­her­roil­le: ju­ha­na.mark­ku­la@evl.fi (Uu­si­kau­pun­ki) tai ou­ti.tu­kia-ta­ka­la@evl.fi (Veh­maa).

Ti­lai­suuk­sia voi seu­ra­ta myös etä­nä li­vest­rii­mauk­sen kaut­ta: Veh­maan seu­ra­kun­nan Fa­ce­book-si­vul­la noin kel­lo 11 ja Uu­den­kau­pun­gin seu­ra­kun­nan net­ti­si­vul­ta löy­ty­vän lin­kin kaut­ta kel­lo 14 al­ka­en. Kuu­le­mis­ti­lai­suuk­sis­sa on kah­vi­tar­joi­lu.

Näköislehdet

Kysely