JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
22.9.2021 10.37

U-sotessa kolmansia korona­ro­kot­teita

Uu­den­kau­pun­gin yh­teis­toi­min­ta-alue (U-sote) aloit­taa THL:n oh­jeis­tuk­sen mu­kai­ses­ti kol­man­nen ko­ro­na­ro­ko­tu­san­nok­sen ja­ka­mi­sen im­muu­ni­puut­tei­sil­le sekä niil­le, jot­ka ovat saa­neet ro­kot­teen 3–4 vii­kon an­nos­vä­lil­lä. Ro­kot­teek­si suo­si­tel­laan an­net­ta­vak­si en­si­si­jai­ses­ti sa­maa val­mis­tet­ta kuin toi­nen ro­ko­tu­san­nos, el­lei sil­le ole lää­ke­tie­teel­lis­tä es­tet­tä. Oman ro­ko­te­ai­ne­tie­don voi tar­kis­taa Oma­kan­ta.fi -pal­ve­lun ro­ko­te­tie­dois­ta.

Kol­mat­ta ro­ko­te­an­nos­ta suo­si­tel­laan niil­le, joi­den en­sim­mäi­sen ja toi­sen ro­ko­te­an­nok­sen väli on ol­lut 3–4 viik­koa. Seu­ran­ta­tie­don pe­rus­teel­la ly­hy­el­lä ai­ka­vä­lil­lä an­net­tu­jen an­nok­sien teho heik­ke­nee eri­tyi­ses­ti in­fek­ti­on ja lie­vän tau­din suo­jan osal­ta. Va­ka­van tau­din suo­ja­te­ho on edel­leen hyvä.

Kol­mat­ta ro­ko­te­an­nos­ta ei va­ro­vai­suus­pe­ri­aat­teen vuok­si suo­si­tel­la al­le 30-vuo­ti­ail­le mie­hil­le hy­vin har­vi­nais­ten hait­ta­vai­ku­tus­ten, my­o­kar­dii­tin ja pe­ri­kar­dii­tin vuok­si. Vie­lä ei tie­de­tä, liit­tyy­kö kol­man­siin ro­ko­te­an­nok­siin ko­hon­nut ris­ki myo- ja pe­ri­kar­dii­teil­le. Im­muu­ni­puut­tei­sil­le al­le 30-vuo­ti­ail­le mie­hil­le kol­mat­ta ro­ko­te­an­nos­ta suo­si­tel­laan.

Ly­hy­el­lä an­nos­vä­lil­lä ro­kot­teet saa­neil­le kol­mas an­nos voi­daan an­taa, kun toi­ses­ta ro­ko­te­an­nok­ses­ta on ku­lu­nut vä­hin­tään 6 kuu­kaut­ta.

Kol­man­nen ko­ro­na­ro­kot­teen voi ha­kea Walk in -ko­ro­na­ro­ko­tus­päi­vään il­man en­nak­koil­moit­tau­tu­mis­ta. Il­moit­tau­tu­mi­nen ta­pah­tuu pai­kan pääl­lä Kela-kor­til­la tai muul­la hen­ki­lö­to­dis­tuk­sel­la.

Näköislehdet

Kysely