JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Uusikaupunki
6.5.2022 14.20

Uki mukana Pyöräi­ly­vii­kolla

Uu­si­kau­pun­ki osal­lis­tuu val­ta­kun­nal­li­seen Pyö­räi­ly­viik­koon, jon­ka ta­voit­tee­na on li­sä­tä ih­mis­ten tie­toi­suut­ta pyö­räi­lyn hyö­dyis­tä ja li­sä­tä pyö­räi­lyä kai­kil­la mat­koil­la. Vii­kol­la on usei­ta tee­ma­päi­viä, ku­ten per­he­pyö­räi­ly­päi­vä ja pyö­rä­mat­kai­lu­päi­vä.

Myös Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa pyö­räi­lyn ja kä­ve­lyn edis­tä­mi­seen on kiin­ni­tet­ty eri­tyis­tä huo­mi­o­ta vii­me vuo­si­na. Juu­ri hy­väk­sy­tyn kä­ve­lyn ja pyö­räi­lyn edis­tä­mi­soh­jel­man ta­voit­tee­na on omin li­has­voi­min teh­tä­vien mat­ko­jen mer­kit­tä­vä kas­vu ja osa­na toi­men­pi­de­ko­ko­nai­suut­ta ovat myös eri­lai­set kam­pan­jat.

– Pyö­räi­ly on help­po tapa li­sä­tä omaa ak­tii­vi­suut­ta ja sitä kaut­ta ter­vei­tä ja toi­min­ta­ky­kyi­siä elin­vuo­sia. Tä­män vuo­den tee­ma on tär­keä ja he­rät­te­lee mei­tä tar­kas­te­le­maan asen­tei­tam­me pyö­räi­lyä koh­taan ja poh­ti­maan omia liik­ku­mis­tot­tu­muk­sia. Uu­si tie­lii­ken­ne­la­ki as­tui voi­maan 2020 ja se ko­ros­taa pyö­räi­li­jän roo­lia ajo­neu­von kul­jet­ta­ja­na. Yh­tei­set pe­li­sään­nöt ovat tur­val­li­sen lii­ken­teen pe­rus­ta ja ne kos­ke­vat kaik­kia tien­käyt­tä­jiä. Sel­vät sä­ve­let lii­ken­tees­sä, luot­ta­mus omaan ja mui­den toi­min­taan roh­kai­se­vat nou­se­maan pyö­rän sel­kään, ki­teyt­tää kau­pun­gin yh­dys­kun­ta­tek­ni­nen suun­nit­te­li­ja Hen­riik­ka Loh­ta­ja.

Uu­si­kau­pun­ki on Pyö­räi­ly­kun­tien ver­kos­ton jä­sen ja mu­ka­na myös Lou­nais-Suo­men Lii­ku ry:n Haas­te­pyö­räi­ly-kam­pan­jas­sa va­pus­ta ju­han­nuk­seen. Kam­pan­jaan voi kuka ta­han­sa osal­lis­tua kir­jaa­mal­la omat pyö­räi­ly­ki­lo­met­rit mo­bii­li­so­vel­luk­seen tai ha­ke­mal­la ui­ma­hal­lis­ta tai Pas­sa­ris­ta pa­pe­ri­sen pyö­räi­ly­kor­tin.

Näköislehdet

Kysely