JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Uusikaupunki
28.3.2023 13.56

Ugin uudet verkkosivut avattu

Uu­den­kau­pun­gin kau­pun­ki on jul­kais­sut uu­det verk­ko­si­vut. Uu­dis­tuk­ses­sa on pa­nos­tet­tu eri­tyi­ses­ti si­vus­ton saa­vu­tet­ta­vuu­teen, mo­bii­li­käyt­töön ja asi­a­kas­läh­töi­syy­teen. Verk­ko­si­vu-uu­dis­tus tuli ajan­koh­tai­sek­si, kun van­ho­jen si­vu­jen alus­ta al­koi ol­la elin­kaa­ren­sa pääs­sä. Li­säk­si osa kun­tien vies­tin­tää oh­jaa­vis­ta la­eis­ta ja oh­jeis­tuk­sis­ta oli jo aja­nut van­han si­vus­ton ohi.

Uu­dis­tuk­sen kes­ki­ös­sä on ol­lut jul­ki­sen sek­to­rin toi­mi­joi­ta vel­voit­ta­vat saa­vu­tet­ta­vuus­vaa­ti­muk­set. Saa­vu­tet­ta­vuu­del­la tar­koi­te­taan sitä, et­tä mah­dol­li­sim­man moni ih­mi­nen voi­si ra­joit­teis­taan huo­li­mat­ta käyt­tää verk­ko­pal­ve­lui­ta hel­pos­ti. Se on huo­mi­oi­tu si­vus­ton tek­ni­ses­sä to­teu­tuk­ses­sa muun mu­as­sa niin, et­tä si­vus­toa voi käyt­tää eri­lai­sil­la apu­vä­li­neil­lä. Li­säk­si on mo­nin eri ta­voin pa­nos­tet­tu help­po­käyt­töi­syy­teen ja si­säl­tö­jen sel­key­teen sekä ym­mär­ret­tä­vyy­teen.

Uu­dis­tuk­ses­sa on ha­lut­tu var­mis­taa, et­tä vie­rai­li­jat löy­tä­vät tar­vit­se­man­sa tie­dot hel­pos­ti. Si­vus­ton si­säl­löt on jär­jes­tel­ty na­vi­gaa­ti­oon sel­keik­si ko­ko­nai­suuk­sik­si. Si­vus­to­ha­ku on nos­tet­tu kes­kei­sem­pään roo­liin ja myös kau­pun­gin hen­ki­lös­tön yh­teys­tie­dot löy­ty­vät ai­em­paa hel­pom­min.

Kau­pun­gil­la on erik­seen vi­su­aa­li­sem­mat, mat­kai­luun kes­kit­ty­vät Vi­sit Uu­si­kau­pun­ki -verk­ko­si­vut sekä mark­ki­noin­tiin pai­not­tu­vat Uki­li­fe-si­vut.

Val­ta­o­sa kau­pun­gin si­vus­ton vie­rai­li­jois­ta käyt­tää asi­oin­tiin mo­bii­li­lai­tet­ta, jo­ten suun­nit­te­lu on to­teu­tet­tu mo­bii­li­käyt­tä­jät edel­lä.

Uu­det Dru­pal -poh­jai­set si­vut to­teu­tet­tiin mai­nos­toi­mis­to Te­ko­kuun ja oh­jel­mis­to­ta­lo Drui­din kans­sa.

Uu­del­la alus­tal­la si­vu­ja voi ke­hit­tää myös jul­kai­sun jäl­keen. Si­säl­tö­jen täy­den­tä­mi­nen ja ke­hit­tä­mi­nen pa­laut­tei­den, ana­ly­tii­kan ja muu­tos­tar­pei­den poh­jal­ta on­kin jat­ku­vaa.

Pa­lau­tet­ta verk­ko­si­vuis­ta voi an­taa esi­mer­kik­si verk­ko­si­vuil­ta löy­ty­väl­lä säh­köi­sel­lä lo­mak­keel­la.

Näköislehdet

Kysely