JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
31.3.2022 19.16

Ugin päivystys suljetaan perjantaista alkaen – Lakko keskeyttää kaiken kiireettömän ja osan kiireellisestä hoidosta Tyksissä

Hoi­to­a­lan lak­ko nä­kyy Var­si­nais-Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­ris­sa ja Tyk­sis­sä. Per­jan­tai­na 1.4. al­ka­va työ­tais­te­lu kes­keyt­tää kai­ken kii­reet­tö­män hoi­don. Tyks on va­rau­tu­nut lak­koon pe­ru­mal­la kii­reet­tö­miä toi­men­pi­tei­tä tors­tais­ta 31. maa­lis­kuu­ta al­ka­en. Myös osa kii­reel­li­ses­tä hoi­dos­ta jou­du­taan kes­keyt­tä­mään.

La­kon ai­ka­na Tyks kes­kit­tyy päi­vys­tys­po­ti­lai­den hoi­toon sekä la­kon ai­heut­ta­mien vä­lit­tö­mien va­hin­ko­jen ra­jaa­mi­seen. Myös kii­reel­lis­tä syö­vän­hoi­toa jou­du­taan siir­tä­mään.

La­bo­ra­to­rio ja ku­van­ta­mis­pal­ve­lu­ja to­teu­te­taan vain Tyks kan­ta­sai­raa­las­sa. Näis­sä toi­min­nois­sa kes­ki­ty­tään vain päi­vys­tyk­sel­li­seen toi­min­taan.

Uu­den­kau­pun­gin, Sa­lon ja Loi­maan päi­vys­tyk­set ovat sul­jet­tui­na tois­tai­sek­si per­jan­tais­ta 1.4. al­ka­en. Tyks kan­ta­sai­raa­lan Tyks Akuut­ti vas­taa­not­taa päi­vys­tys­po­ti­lai­ta. Pu­he­li­mes­sa ta­pah­tu­vaa hoi­don tar­peen ar­vi­oin­tia ei pys­ty­tä to­teut­ta­maan Tyks Akuu­tis­sa ei­kä Ma­jak­ka­sai­raa­lan las­ten- ja nuor­ten päi­vys­tyk­ses­sä. Päi­vys­tyk­ses­sä on ruuh­kaa ja po­ti­lai­den on syy­tä va­rau­tua jo­not­ta­mi­seen. Päi­vys­tyk­sen hen­ki­lös­tö­mää­rä ei ole riit­tä­vä tur­vaa­maan kat­ta­vaa päi­vys­tys­pal­ve­lua, ja sai­raa­las­sa kes­ki­ty­tään kii­reel­lis­tä hoi­toa vaa­ti­vien po­ti­lai­den hoi­toon.

Ter­veys­kes­kus­ten päi­vys­tys­vas­taa­no­tot ei­vät ole la­kon pii­ris­sä ja vas­taa­not­ta­vat po­ti­lai­ta. La­bo­ra­to­rio ja ku­van­ta­mis­pal­ve­lui­ta on tar­jol­la ra­joi­te­tus­ti.

Ras­kau­teen ja syn­ny­tyk­seen liit­ty­vät vält­tä­mät­tö­mät asi­at hoi­de­taan.

Päi­vys­tys­po­lik­li­ni­kal­la po­ti­laat hoi­de­taan kii­reel­li­syys­jär­jes­tyk­ses­sä ja odo­tu­sa­jat kii­reet­tö­mis­sä asi­ois­sa voi­vat ve­nyä pit­kik­si.

– Työ­tais­te­lun ul­ko­puo­lel­le tu­li­si jää­dä sel­lais­ten töi­den, jot­ka voi­vat ai­heut­taa kan­sa­lais­ten hen­gen, ter­vey­den, tur­val­li­suu­den tai omai­suu­den vaa­ran­tu­mi­sen. Näyt­tää il­mei­sel­tä, et­tä edes ai­van vält­tä­mä­tön­tä päi­vys­tys­hoi­toa ja päi­vys­tys­tä tu­ke­vien vuo­de­o­sas­to­jen hoi­toa ei pys­ty­tä ko­ko­naan Tyk­sis­sa tur­vaa­maan, sa­noo Tyk­sin vt sai­raa­la­joh­ta­ja Sirk­ku Jyrk­kiö.

Työ­tais­te­lu­ti­lan­tees­sa sai­raa­las­ta jou­du­taan ko­tiut­ta­maan po­ti­lai­ta var­hai­sem­min kuin nor­maa­lis­ti.

– Jou­dum­me pyy­tä­mään lä­heis­ten tu­kea ko­tiu­tu­neil­le po­ti­lail­le. Täl­lä voim­me yh­des­sä aut­taa sii­nä, et­tä juu­ri ko­tiu­tu­neet ei­vät jou­tui­si uu­del­leen tur­vau­tu­maan ruuh­kau­tu­viin päi­vys­tys­pis­tei­siin, vaan toi­pu­mi­nen edis­tyi­si ko­to­na par­haal­la mah­dol­li­sel­la ta­val­la, Tyk­sin sai­raa­la­y­li­hoi­ta­ja Tui­ja Leh­ti­kun­nas sa­noo.

Tyk­sin hoi­ta­vas­ta yk­si­kös­tä ol­laan yh­tey­des­sä po­ti­lai­siin, joi­den ajan­va­rauk­siin tu­lee muu­tok­sia. Jos yh­tey­de­not­toa ei tule, po­ti­laat tu­le­vat sai­raa­laan kut­sus­sa il­moi­te­tun ajan mu­kai­ses­ti. Po­ti­lai­siin ol­laan tar­vit­ta­es­sa yh­tey­des­sä pu­he­li­mit­se, kir­jeit­se tai teks­ti­vies­til­lä.

Fak­ta

Ajan­koh­tais­ta tie­toa löy­tyy verk­ko­si­vuil­ta vsshp.fi (Ajan­koh­tais­ta)

Hä­tä­ti­lan­tees­sa pi­tää soit­taa ai­na 112.

Kii­reet­tö­mis­sä asi­ois­sa on en­si­si­jai­ses­ti ol­ta­va yh­tey­des­sä omaan ter­veys­kes­kuk­seen.

Odot­ta­via äi­te­jä py­ri­tään pal­ve­le­maan nu­me­ros­sa 02 313 1000.

Tyk­sin pu­he­lin­vaih­de 02 313 0000 toi­mii la­kon ai­ka­na, mut­ta pit­kään odo­tu­sai­kaan on syy­tä va­rau­tua.

Näköislehdet

Kysely