JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Uusikaupunki
29.9.2022 11.50

Ugin Mannervedellä vielä sinilevää

Lou­nais-Suo­men si­ni­le­vä­ti­lan­ne on ku­lu­neel­la vii­kol­la ol­lut vii­me viik­ko­jen kal­tai­nen ja syk­syi­sen sään myö­tä si­ni­le­vää on ha­vait­tu vain muu­ta­mal­la va­ki­o­ha­vain­to­pai­kal­la.

Me­ri­a­lu­eel­la si­ni­le­viä ha­vait­tiin run­saas­ti Py­hä­maas­sa Man­ner­ve­del­lä Iso Mar­ja­ka­rin ha­vain­to­pai­kal­la, muil­la me­ri­a­lu­een ha­vain­to­pai­koil­la si­ni­le­viä ei ta­vat­tu. Run­saat­kaan si­ni­le­vä­ha­vain­not ei­vät ole har­vi­nai­sia vie­lä tä­hän ai­kaan vuo­des­ta, mut­ta yleen­sä ne ovat hy­vin pai­kal­li­sia ja vii­len­ty­nyt ja epä­va­kai­nen sää hil­lit­see si­ni­le­vien run­sas­tu­mis­ta ja suu­rem­pien pin­ta­laut­to­jen syn­ty­mis­tä.

Si­sä­ve­sien va­ki­o­seu­ran­ta­pai­koil­la ha­vait­tiin si­ni­le­vää täl­lä vii­kol­la kah­del­la jär­vel­lä ja niis­sä­kin ha­vai­tut mää­rät oli­vat hy­vin vä­häi­siä.

Val­ta­kun­nal­li­nen si­ni­le­vä­seu­ran­ta päät­tyy täl­lä vii­kol­la. Var­si­nais-Suo­men Ely-kes­kuk­seen voi kui­ten­kin edel­leen il­moit­taa run­sais­ta si­ni­le­vä­ha­vain­nois­ta nu­me­roon 0295 022 530. Myös Jär­vi-Me­ri­wi­kiin voi kir­ja­ta le­vä­ha­vain­to­ja, joko kir­jau­tu­mal­la pal­ve­luun tai äly­pu­he­li­meen la­dat­ta­van Ha­vain­to­lä­het­ti-so­vel­luk­sen kaut­ta.

Näköislehdet

Kysely