JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Uusikaupunki
6.5.2021 11.32

Ugin akkutehtaalle uusi asiakassopimus

Val­met Au­to­mo­ti­ve on al­le­kir­joit­ta­nut jo kol­man­nen ak­ku­jär­jes­tel­mien val­mis­tus­so­pi­muk­sen Uu­den­kau­pun­gin ak­ku­teh­taal­le.

Tuo­tan­to­lin­jo­jen asen­nuk­set ovat al­ka­neet Uu­den­kau­pun­gin ak­ku­teh­taal­la, ja rek­ry­toin­nit ete­ne­vät hy­vin. Ak­ku­teh­taan tuo­tan­to käyn­nis­tyy vuo­den 2021 jäl­kim­mäi­sel­lä puo­lis­kol­la.

Uu­si so­pi­mus vah­vis­taa edel­leen Val­met Au­to­mo­ti­ven ase­maa au­to­te­ol­li­suu­den ak­ku­jär­jes­tel­mien toi­mit­ta­ja­na, ja se tu­kee yri­tyk­sen stra­te­gis­ta ta­voi­tet­ta laa­jen­taa EV Sys­tems -lii­ke­toi­min­ta­lin­jaa.

Sa­mal­la so­pi­mus on osoi­tus ak­ku­jär­jes­tel­mien ky­syn­nän jat­ku­vas­ta ja no­pe­as­ta kas­vus­ta.

Uu­den­kau­pun­gin ak­ku­teh­taan ra­ken­nus­työt ovat edis­ty­neet suun­ni­tel­mien mu­kai­ses­ti. Tuo­tan­to­lin­jo­jen asen­nus­työt ovat jo käyn­nis­ty­neet. Uu­den­kau­pun­gin ak­ku­teh­taal­la tul­laan val­mis­ta­maan ak­ku­mo­duu­le­ja ja ak­ku­pa­ket­te­ja, ja teh­das tu­lee käyn­nis­tys­vai­hees­sa työl­lis­tä­mään noin 200 työn­te­ki­jää. Kou­lu­tuk­set teh­tä­viin al­ka­vat ke­vään 2021 ai­ka­na.

– Val­met Au­to­mo­ti­ves­ta on no­pe­as­ti tul­lut au­to­te­ol­li­suu­del­le mer­kit­tä­vä ak­ku­jär­jes­tel­mien toi­mit­ta­ja roh­keil­la in­ves­toin­neil­la säh­köi­sen lii­ken­teen rat­kai­sui­hin, ker­too EV Sys­tems -lii­ke­toi­min­ta­lin­jan joh­ta­ja Jyr­ki Nur­mi.

Val­met Au­to­mo­ti­ven Uu­den­kau­pun­gin ak­ku­teh­taan ko­ko­nais­pin­ta-ala tu­lee ole­maan noin 16 000 ne­li­ö­tä. Teh­das si­säl­tää ti­lat tuo­tan­nol­le, lo­gis­tii­kal­le ja laa­tu­toi­min­noil­le, mu­kaan lu­kien ak­ku­la­bo­ra­to­ri­on, ja li­säk­si teh­taa­seen ra­ken­ne­taan toi­mis­to- ja so­si­aa­li­ti­lo­ja.

Toi­mis­to- ja tuo­tan­to­ti­lat ovat puh­taus­kont­rol­loi­tu­ja alu­ei­ta, jois­sa läm­pö­ti­la ja il­man­kos­teus on va­ki­oi­tu. Tuo­tan­top­ro­ses­sin use­at vai­heet, ku­ten la­ser­hit­saus, lii­maus, niit­taus ja he­lium­tii­viys­tes­taus, ovat au­to­ma­ti­soi­tu­ja. Tuo­tan­toon tu­lee noin 60 te­ol­li­suus­ro­bot­tia, ja osien siir­to hoi­tuu au­to­ma­ti­soi­duil­la kul­jet­ti­mil­la, joi­den yh­teis­pi­tuus on noin ki­lo­met­ri.

– Val­met Au­to­mo­ti­ve ra­ken­taa Uu­teen­kau­pun­kiin ai­nut­laa­tuis­ta pal­ve­lu­ko­ko­nai­suut­ta au­to­te­ol­li­suu­del­le. Tar­jo­am­me asi­ak­kail­lem­me erit­täin jous­ta­vaa ja ym­pä­ris­tön huo­mi­oi­vaa mah­dol­li­suut­ta val­mis­taa sa­mas­sa teh­taas­sa sekä säh­kö­au­to­ja et­tä nii­den ak­ku­ja, ker­too Val­met Au­to­mo­ti­ven toi­mi­tus­joh­ta­ja Olaf Bong­wald.

Näköislehdet

Kysely