JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uudessakaupungissa on toiminut aiemmin akkujen prototyyppien valmistusta. Nyt rakennettava Uudenkaupungin akkutehdas täydentää Salon akkutehdasta.

Uudessakaupungissa on toiminut aiemmin akkujen prototyyppien valmistusta. Nyt rakennettava Uudenkaupungin akkutehdas täydentää Salon akkutehdasta.

Valmet Automotive

Uutiset
Uusikaupunki
28.1.2021 12.58

Ugin akkutehtaalle jo toinen asiakassopimus

Val­met Au­to­mo­ti­ve on al­le­kir­joit­ta­nut jo toi­sen ak­ku­jär­jes­tel­mien val­mis­tus­so­pi­muk­sen Uu­den­kau­pun­gin ak­ku­teh­taal­le. Asi­a­kas on mer­kit­tä­vä au­to­te­ol­li­suu­den toi­mi­ja. Uu­den­kau­pun­gin ak­ku­teh­taan ra­ken­nus­työt edis­ty­vät suun­ni­tel­mien mu­kai­ses­ti, ja sen tuo­tan­to al­kaa tä­män vuo­den lop­pu­puo­lel­la.

Ak­ku­teh­taan ra­ken­nus­työt ovat al­ka­neet Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa. Ra­ken­nus­töis­sä ai­em­min au­ton­val­mis­tuk­seen käy­tet­ty­jä ti­lo­ja muu­te­taan ak­ku­val­mis­tuk­sen tar­pei­siin so­pi­vik­si.

Jo ole­mas­sa ole­vien si­sä­ti­lo­jen muu­tos­töi­den li­säk­si ak­ku­jär­jes­tel­mien tuo­tan­to edel­lyt­tää teh­das­ra­ken­nuk­sen laa­jen­ta­mis­ta.

Val­met Au­to­mo­ti­ven tar­jon­nas­sa Uu­den­kau­pun­gin ak­ku­teh­das täy­den­tää Sa­lon ak­ku­teh­das­ta. Sa­lon teh­das kes­kit­tyy au­to­te­ol­li­suu­den 48V-ak­ku­jär­jes­tel­miin, mut­ta voi jat­kos­sa laa­jen­taa tuo­tan­to­aan myös työ­ko­nei­den ak­kui­hin. Val­met Au­to­mo­ti­ve on jo yk­si maa­il­man joh­ta­vis­ta ak­ku­jen so­pi­mus­val­mis­ta­jis­ta vuo­sit­tai­sel­la sa­to­jen tu­han­sien ak­ku­jen val­mis­tus­ka­pa­si­tee­til­laan.

– Uu­den­kau­pun­gin ak­ku­teh­das val­mis­taa kor­ke­a­jän­ni­te­ak­ku­ja ja ak­ku­mo­duu­le­ja myös täys­säh­kö­au­toi­hin. Teh­das on kes­kei­nen osa Val­met Au­to­mo­ti­ven ak­ku­jär­jes­tel­mäst­ra­te­gi­aa, ja se tar­jo­aa huo­mat­ta­via sy­ner­gi­ae­tu­ja au­ton­val­mis­tuk­sen kans­sa, ker­too Val­met Au­to­mo­ti­ven toi­mi­tus­joh­ta­ja Olaf Bong­wald.

Ak­ku­teh­taan ra­ken­ta­mi­nen Uu­den­kau­pun­gin au­to­teh­taan yh­tey­teen mah­dol­lis­taa au­ton- ja ak­ku­val­mis­tuk­sen lii­ke­toi­min­ta­lin­jo­jen ai­em­paa lä­hei­sem­män yh­teis­työn. Esi­mer­kik­si tu­ki­toi­min­nois­sa, kun­nos­sa­pi­dos­sa ja lo­gis­tii­kas­sa tii­mit voi­vat tu­kea mo­lem­pia lii­ke­toi­min­ta­lin­jo­ja.

Uu­si so­pi­mus vah­vis­taa Val­met Au­to­mo­ti­ven ase­maa au­to­te­ol­li­suu­den kes­kei­se­nä ak­ku­jär­jes­tel­mien toi­mit­ta­ja­na, ja sa­mal­la se tu­kee Val­met Au­to­mo­ti­ven pyr­ki­mys­tä ke­hit­tyä ak­ku­jen tier 1-ta­son jär­jes­tel­mä­toi­mit­ta­jak­si sekä yri­tyk­sen stra­te­gis­ta ta­voi­tet­ta laa­jen­taa EV Sys­tems -lii­ke­toi­min­ta­lin­jaa. Uu­den so­pi­muk­sen yk­si­tyis­koh­tia ei vie­lä jul­kis­te­ta.

Val­met Au­to­mo­ti­vel­la on nyt kak­si val­mis­tus­so­pi­mus­ta mer­kit­tä­vien au­to­te­ol­li­suu­den toi­mi­joi­den kans­sa Uu­den­kau­pun­gin ak­ku­teh­taal­le. So­pi­muk­set tur­vaa­vat työl­li­syy­den vuo­sik­si eteen­päin, ja ke­vään ai­ka­na käyn­nis­te­tään ak­ku­teh­taal­le noin 200 tuo­tan­to­hen­ki­lön rek­ry­toin­ti. Usei­ta asi­an­tun­ti­joi­ta ja teh­taan joh­to­hen­ki­löi­tä on jo rek­ry­toi­tu.

Näköislehdet

Kysely