JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
21.2.2023 13.53

Työttömyysaste alhaisin Maskussa ja korkein Taivassalossa

Var­si­nais­Suo­men työ­ ja elin­kei­no­toi­mis­tos­sa oli tam­mi­kuun lo­pus­sa 21 000 työ­tön­tä työn­ha­ki­jaa. Tam­mi­kuun ai­ka­na työt­tö­mien mää­rä las­kee nor­maa­lis­ti jou­lu­kuu­hun ver­rat­tu­na, ku­ten kävi täl­lä­kin ker­taa. Työt­tö­mien mää­rä su­pis­tui 500 hen­gel­lä edel­li­seen kuu­kau­teen ver­rat­tu­na. Vuot­ta ai­em­mas­ta on työt­tö­mien mää­rä vä­hen­ty­nyt 1300 hen­ki­löl­lä (-6 pro­sent­tia) eli täs­mäl­leen sa­maa vauh­tia kuin koko maas­sa ylei­ses­ti.

Var­si­nais­Suo­mes­sa lo­mau­tet­tu­jen mää­rä las­ki al­le 600 hen­ki­löl­lä (24 pro­sent­tia) ver­rat­tu­na vuo­den­ta­kai­seen.

Työt­tö­myy­sas­te eli työt­tö­mien työn­ha­ki­joi­den osuus työ­voi­mas­ta oli tam­mi­kuun lo­pus­sa Var­si­nais­Suo­mes­sa 9,2 pro­sent­tia eli 0,6 pro­sent­tiyk­sik­köä vä­hem­män kuin vuot­ta ai­em­min. Näin työt­tö­mien osuus työ­voi­mas­ta oli pie­nem­pi kuin koko maas­sa (9,8 pro­sent­tia) kes­ki­mää­rin.

Tam­mi­kuus­sa työt­tö­miä oli Vak­ka­Suo­mea ja Loi­maan seu­tua lu­kuun ot­ta­mat­ta vä­hem­män kol­mes­sa muus­sa Var­si­nais-Suo­men seu­tu­kun­nas­sa ver­rat­tu­na vuo­den­ta­kai­seen.

Suu­rin ero vuot­ta ai­em­paan oli Tu­run seu­tu­kun­nas­sa (­7 pro­sent­tia). Vak­ka-Suo­mes­sa mää­rä oli sel­ke­äs­ti ko­hol­la (+9 pro­sent­tia).

Työt­tö­myy­sas­te oli kor­kein Tu­run seu­tu­kun­nas­sa (9,5 pro­sent­tia) sekä Tu­run kau­pun­gis­sa (12,1 pro­sent­tia). Pie­nin työt­tö­myy­sas­te oli Tu­run­maan saa­ris­tos­sa (6,5 pro­sent­tia) sekä kun­nis­ta Rus­kol­la (3,4 pro­sent­tia).

Va­kan alu­een kun­nis­sa pie­nin työt­tö­myy­sas­te oli Mas­kus­sa 4,7 pro­sent­tia ja Nou­si­ai­sis­sa 4,9. Kor­kein työt­tö­myy­sas­te oli Tai­vas­sa­los­sa 9,2 pro­sent­tia ja Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa 8,6.

Veh­maal­la työt­tö­myy­sas­te oli 7,6 pro­sent­tia, Kus­ta­vis­sa 7,0 pro­sent­tia, Naan­ta­lis­sa 6,8 ja My­nä­mä­es­sä 6,7.

Näköislehdet

Kysely