JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
27.10.2021 9.31

Tummansininen ja oranssi Mynämäen väreiksi

Sari Hon­ka­sa­lo

My­nä­mä­en kun­ta on uu­si­nut kun­nan mark­ki­noin­nis­sa käy­tet­tä­vän vi­su­aa­li­sen il­meen. Kun­nan­hal­li­tus hy­väk­syi uu­den graa­fi­sen oh­jeen maa­nan­tain ko­kouk­ses­saan.

– Graa­fi­nen oh­je ja logo oli kun­ta­lii­tok­sen ajal­ta ja se vaa­ti uu­dis­ta­mis­ta, kos­ka mark­ki­noin­ti on muut­tu­nut ja mo­ni­puo­lis­tu­nut vuo­sien ai­ka­na, ker­too kun­nan­joh­ta­ja Sei­ja Ös­ter­berg.

Tar­jouk­sia uu­dis­ta­mi­ses­ta pyy­det­tiin ja saa­tiin kol­mel­ta yri­tyk­sel­tä. Tii­na Nuor­ti­mon yri­tys Gra­fii­ni voit­ti tar­jous­kil­pai­lun.

Kun­nan­hal­li­tuk­sen hy­väk­sy­mä graa­fi­nen oh­je si­säl­tää esi­mer­kik­si käy­tet­tä­vät kir­ja­sin­tyy­pit ja vä­rit: tum­man­si­ni­nen ja orans­si sekä puh­das val­koi­nen.

My­nä­mä­en kun­nan lo­go­na on nyt tyy­li­tel­ty teks­ti­lo­go, jos­sa pis­tee­nä iin pääl­lä on edel­li­ses­tä lo­gos­ta tu­tuk­si tul­lut au­rin­koa sym­bo­loi­va orans­si pal­lo. Lo­gon teks­ti voi ol­la joko tum­man­si­ni­nen tai val­koi­nen, pal­lo on ai­na orans­si.

Vi­su­aa­li­si­na ele­ment­tei­nä voi­daan käyt­tää myös si­nis­tä aal­toa ja orans­sia pal­loa.

– Ta­voit­tee­na oli sel­keä ja hie­man van­haa mu­kai­le­va, mut­ta raik­kaam­pi il­me. Vä­rit, lo­gon au­rin­ko ja kaa­ri ovat viit­tei­nä van­has­ta graa­fi­ses­ta oh­jeis­tuk­ses­ta. Li­säk­si uu­den il­meen ha­lut­tiin ole­van mo­ni­käyt­töi­nen eri tar­koi­tuk­siin, Ös­ter­berg ker­too.