JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Marja Virpi, Piia Lehtinen ja Lauri Numminen suunnittelevat lauantain tapahtumaa.

Marja Virpi, Piia Lehtinen ja Lauri Numminen suunnittelevat lauantain tapahtumaa.

Inka Laaksonen

Uutiset
Mynämäki
3.8.2021 8.30

Tori kutsuu Mynämäessä

In­ka Laak­so­nen

Lau­rin mark­ki­nat jou­dut­tiin tä­nä­kin vuon­na ko­ro­nan vuok­si pe­ru­maan, mut­ta Wir­mon tori -ta­pah­tu­mas­ta pääs­tään on­nek­si naut­ti­maan en­si lau­an­tai­na 7.8. Ky­sei­nen ta­pah­tu­ma on toi­mi­nut pit­kään juu­ri­kin Lau­rin mark­ki­noi­den oheis­ta­pah­tu­ma­na, mut­ta nyt tämä mark­ki­noi­ta pie­ni­muo­toi­sem­pi ta­pah­tu­ma on it­ses­sään My­nä­mä­en kes­kus­tan ke­sän vilk­kain ta­pah­tu­ma.

– Mei­dän to­ril­la ol­lei­den tar­koi­tus on ai­na ol­lut yrit­tää el­vyt­tää täl­lais­ta van­haa maa­lais­to­ri aja­tus­ta, jon­ne yh­dis­tyk­set saa­vat tul­la va­paas­ti. Tori on myös koh­taa­mis­paik­ka, tii­vis­tää Wir­mo-Seu­ran pu­heen­joh­ta­ja Mar­ja Vir­pi.

To­ri­päi­väs­sä on niin myy­tä­vää kuin näh­tä­vää­kin. Wir­mo-Seu­ran pis­teel­lä voi esi­mer­kik­si tun­tea ri­pauk­sen his­to­ri­aa.

– Meil­lä on ole­mas­sa van­ho­ja va­lo­ku­via, joi­ta ol­laan han­kit­tu ja os­tet­tu. To­ril­la meil­lä pyö­rii tv-ruu­dul­la näi­tä ku­via ja nii­tä voi myös­kin ti­la­ta os­tet­ta­vak­si. Toi­seen pää­hän to­ria on myös koot­tu van­ho­ja ajo­neu­vo­ja, ihan sil­lä ta­val­la kuin jos­kus en­nen­kin.

Yh­dis­tyk­sen pis­te on paik­ka ko­ti­seu­dus­taan kiin­nos­tu­neil­le: on ko­ti­seu­tu­ko­ru­ja, ko­ti­seu­tu­jul­kai­su Wir­mo­lai­nen sekä van­han re­sep­tin mu­kaan lei­vot­tu­ja Wir­mo-pi­pa­rei­ta.

Wir­mon mar­tat puo­les­taan pa­nos­ta­vat tar­joi­lui­hin, sekä tuot­tei­den­sa saat­ta­mi­seen nä­ky­vil­le. Ta­pah­tu­mas­ta voi os­taa kas­siin­sa Wir­mon mart­to­jen kas­vo­mas­kin, rin­ta­mer­kin, kan­gas­kas­sin tai mur­re­lii­nan.

– Mur­re­lii­na on siel­lä vi­ral­li­ses­ti en­sim­mäis­tä ker­taa myyn­nis­sä, ker­too Wir­mon Mart­to­jen Piia Leh­ti­nen.

To­ri­päi­vän oh­jel­ma hui­pen­tuu puo­lil­ta­päi­vin, jol­loin ju­lis­te­taan Vuo­den Lau­ri. Vä­lit­tö­mäs­ti sen jäl­keen kuul­laan mu­siik­kia Noust­rep­ras­sil­ta. Lap­sil­le ta­pah­tu­mas­sa on puo­les­taan po­ni­rat­sas­tus­ta ja roh­keim­mil­le myös he­vo­sel­la rat­sas­ta­mis­ta.

Ta­pah­tu­man jär­jes­tä­vät pää­o­sin Wir­mo-Seu­ra, My­nä­mä­en ky­lä­te­at­te­ri sekä Wir­mon Mar­tat, mut­ta tori on avoin­na myös muil­le yh­dis­tyk­sil­le ja myy­jil­le. Jär­jes­tä­vät pi­tä­vät sor­mi­aan ris­tis­sä hy­vän sään puo­les­ta, sil­lä ta­pah­tu­ma jär­jes­te­tään suu­rel­ta osin ul­ko­na. Oli­pa sää vii­kon­lop­pu­na mikä ta­han­sa, jär­jes­tä­jät kui­ten­kin odot­ta­vat sitä kuin kuu­ta nou­se­vaa.

– Us­kon, et­tä ih­mi­set kai­paa­vat jo­tain, nyt kun kaik­kea on niin pal­jon pe­rut­tu, to­te­aa Leh­ti­nen.

Vir­pi on sa­moil­la lin­joil­la.

– Luu­len, et­tä yh­dis­tys­toi­mi­jat­kin kai­paa­vat nyt jo­tain te­ke­mis­tä. Toi­vo­taan myös, et­tä ih­mi­set läh­te­vät, sil­lä ei se ole niin it­ses­tään sel­vää, et­tä yh­dis­tyk­sil­tä löy­tyy ak­tii­vi­suut­ta jär­jes­tää näin­kin iso ta­pah­tu­ma.

Ta­pah­tu­ma on osa käyn­nis­sä ole­vaa My­nä­mä­ki-viik­koa.

Ko­ro­nan vuok­si ta­pah­tu­mas­ta jou­dut­tiin jät­tä­mään vii­me het­kil­lä pois My­nä­mä­en ky­lä­te­at­te­rin jär­jes­tä­mä ka­ra­o­ke-ta­pah­tu­ma, jos­ta oli­si­vat vas­tan­neet Lau­ri Num­mi­nen ja Han­nu Ver­ta. Ta­pah­tu­ma pää­tet­tiin siir­tää syk­sym­mäl­le.

– Me jär­jes­tä­jät myös toi­vom­me, et­tä ih­mi­set muis­ta­vat nou­dat­taa tur­va­vä­le­jä, huo­maut­taa Vir­pi.

Näköislehdet

Kysely