JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
3.5.2022 14.18

Tilakohtaista tukea ja muutos­val­men­nusta maatiloille

Maa­ta­lou­sy­rit­tä­jien elä­ke­lai­tos Me­lan Vä­li­tä vil­je­li­jäs­tä -pro­jek­ti jat­kaa huh­ti­kuun lo­pus­sa päät­ty­neen MTK-Var­si­nais-Suo­men Me­nes­ty­vä maa­ti­la­y­ri­tys -hank­keen ti­la­koh­tais­ta työ­tä maa­ta­lou­sy­rit­tä­jien aut­ta­mi­sek­si. MTK-Var­si­nais-Suo­men Koh­ti tu­le­vaa -han­ke tu­kee ja val­men­taa maa­ta­lou­sy­rit­tä­jiä toi­min­ta­ym­pä­ris­tön muu­tok­sis­sa.

Vä­li­tä vil­je­li­jäs­tä -pro­jek­tin pro­jek­ti­työn­te­ki­jä­nä Var­si­nais-Suo­mes­sa toi­mii Lau­ri Poso. Hän aut­taa maa­ta­lou­sy­rit­tä­jiä elä­mään ja yrit­tä­jyy­teen liit­ty­vis­sä haas­teis­sa. Ani­ta Karp­pi­nen siir­tyi tou­ko­kuun alus­ta Me­nes­ty­vä maa­ti­la­y­ri­tys -hank­kees­ta Koh­ti tu­le­vaa -hank­keen han­ke­työn­te­ki­jäk­si.

Me­lan Vä­li­tä vil­je­li­jäs­tä -pro­jek­tin tär­kein apu elä­mäs­sään eri­lai­sia haas­tei­ta koh­taa­val­le maa­ta­lou­sy­rit­tä­jil­le on pro­jek­ti­työn­te­ki­jän te­ke­mä ko­ko­nais­val­tai­nen työ yrit­tä­jän ti­lan­teen kar­toit­ta­mi­sek­si, avun et­si­mi­sek­si ja rat­kai­su­kei­no­jen löy­tä­mi­sek­si.

On­gel­mien kes­kel­lä maa­ta­lou­sy­rit­tä­jäl­lä ei usein­kaan ole enää it­sel­lä voi­mia ot­taa sel­vää, mi­ten haas­teis­ta pääs­tään eteen­päin. Pro­jek­ti­työn­te­ki­jän työ on luot­ta­muk­sel­lis­ta ja mak­su­ton­ta.

Avun saa­mi­nen al­kaa yh­tey­de­no­tos­ta pro­jek­ti­työn­te­ki­jään. Myös ul­ko­puo­li­nen, ti­lan­tees­ta huo­les­tu­nut hen­ki­lö voi vil­je­li­jän lu­val­la pyy­tää Lau­ri Po­soa ole­maan yh­tey­des­sä apua tar­vit­se­vaan maa­ta­lou­sy­rit­tä­jään.

– Toi­von, et­tä maa­ta­lou­sy­rit­tä­jät ot­ta­vat yh­teyt­tä ma­ta­lal­la kyn­nyk­sel­lä. Rat­kai­su­ja on ai­na hel­pom­pi löy­tää var­hai­ses­sa vai­hees­sa ja toi­saal­ta ta­lou­den ja jak­sa­mi­sen on­gel­mat luo­vat hel­pos­ti kas­va­van ne­ga­tii­vi­sen kier­teen, jos nii­den an­ne­taan jat­kua. Pro­jek­tin pii­riin oli­si­kin hyvä ha­keu­tua jo hy­vin var­hai­ses­sa vai­hees­sa, ti­lal­la tai yrit­tä­jäl­lä ei tar­vit­se ol­la krii­siä, sa­noo Poso.

Koh­ti tu­le­vaa -han­ke val­men­taa maa­ta­lou­sy­rit­tä­jiä uu­den oh­jel­ma­kau­den tuo­miin muu­tok­siin ja tu­kee yrit­tä­jyyt­tä muut­tu­vas­sa toi­min­ta­ym­pä­ris­tös­sä.

Pää­tee­mat ovat uu­si oh­jel­ma­kau­si, mark­ki­noil­la toi­mi­mi­nen ja ris­kien­hal­lin­ta, yri­tyk­sen stra­te­gi­an kir­kas­ta­mi­nen ja omis­ta­jan­vaih­dok­set. Hank­kees­sa jär­jes­te­tään muun mu­as­sa työ­pa­jo­ja, in­fo­ja, pien­ryh­miä, ti­la­vie­rai­lu­ja. Han­ket­ta ra­hoit­ta­vat EU:n maa­seu­tu­ra­has­to ja var­si­nais­suo­ma­lai­set kun­nat.

Näköislehdet

Kysely