JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
16.4.2024 19.45

THL pitäisi opiske­lu­huollon kuraattorit ja psykologit hyvin­voin­ti­a­lu­eilla

Ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin lai­tos (THL) kat­soo, et­tä opis­ke­lu­huol­lon ku­raat­to­rit ja psy­ko­lo­git on syy­tä pi­tää osa­na hy­vin­voin­ti­a­lu­ei­den so­si­aa­li- ja ter­veys­pal­ve­lui­ta. Kou­lu­ku­raat­to­rit ja -psy­ko­lo­git siir­ret­tiin kun­nis­ta hy­vin­voin­ti­a­lu­eil­le vii­me vuo­den alus­sa osa­na sote-uu­dis­tus­ta.

THL:n mu­kaan kou­lu­ku­raat­to­rien ja -psy­ko­lo­gien yh­teis­työ mui­den sote-am­mat­ti­lais­ten kans­sa mah­dol­lis­taa sen, et­tä las­ten ja nuor­ten mie­len­ter­veys­pal­ve­lut ovat ai­em­paa yh­den­ver­tai­sem­mat ja toi­mi­vat sau­mat­to­mam­min ko­ko­nai­suu­te­na.

– Pal­ve­lui­den hal­lin­nol­li­nen sir­pa­lei­suus on hai­tan­nut ja hait­taa edel­leen las­ten ja nuor­ten avun saa­mis­ta mie­len­ter­vey­sa­si­ois­sa. Kou­lu­ku­raat­to­rei­den ja -psy­ko­lo­gien siir­ty­mi­nen osak­si hy­vin­voin­ti­a­lu­ei­den sote-hen­ki­lö­kun­taa on ol­lut ter­ve­tul­lut edis­ty­sas­kel, sa­noo THL:n yli­lää­kä­ri Mar­ke Hie­ta­nen-Pel­to­la.

Hie­ta­nen-Pel­to­lan mu­kaan suu­rem­pi työ­yh­tei­sö var­mis­taa myös sen, et­tä kou­lu­ku­raat­to­reil­la ja -psy­ko­lo­geil­la on mah­dol­li­suus saa­da ai­em­paa pa­rem­min oman am­mat­ti­kun­nan työ­yh­tei­sön tu­kea. Myös am­ma­til­li­sen ke­hit­ty­mi­sen mah­dol­li­suu­det ovat hy­vin­voin­ti­a­lu­eil­la pa­rem­mat.

– Kat­som­me, et­tä näi­den seik­ko­jen va­los­sa opis­ke­lu­huol­lon ku­raat­to­rit ja psy­ko­lo­git kan­nat­taa pi­tää hy­vin­voin­ti­a­lu­eil­la.

Näköislehdet

Kysely