JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
10.1.2022 9.40

Talvi­lii­kuntaan uusi kampanja

Lou­nais-Suo­men Lii­kun­ta ja Ur­hei­lu käyn­nis­tää uu­den Tal­vi­liik­ku­ja-kam­pan­jan, joka kes­tää maa­lis­kuun lop­puun saak­ka. Kam­pan­jan ta­voit­tee­na on haas­taa ja mo­ti­voi­da kai­ke­ni­käi­set ja -ta­soi­set hen­ki­löt liik­ku­maan, jo­ten kaik­ki voi­vat osal­lis­tua kam­pan­jaan omien ki­lo­met­ri­ta­voit­tei­den­sa mu­kaan.

Kir­jauk­sia voi teh­dä tal­ven ul­ko­lii­kun­ta­la­jeis­ta: hiih­to, kä­ve­ly, sau­va­kä­ve­ly, juok­su, lu­mi­ken­käi­ly, pot­ku­kelk­kai­lu, luis­te­lu ja ret­ki­luis­te­lu. Huo­no tal­vi tai lu­mi­ti­lan­ne­kaan ei siis es­tä liik­ku­mis­ta ja osal­lis­tu­mis­ta.

Kun­ta­ki­sas­sa on kol­me sar­jaa: al­le 5000 asuk­kaan sekä al­le ja yli 10 000 asuk­kaan sar­jat. Pää­sään­töi­ses­ti kir­jauk­set teh­dään mo­bii­li- tai net­ti­kir­jauk­si­na, mut­ta osas­sa kun­nis­sa on käy­tös­sä lii­kun­ta­kort­ti, joka toi­mii vaih­to­eh­to­na, jos mo­bii­li­so­vel­luk­sen ko­kee haas­teel­li­se­na.

Mo­bii­li- ja net­ti­so­vel­lus on käyt­tä­jil­le il­mai­nen so­vel­lus, joka toi­mii äly­pu­he­li­mes­sa, tab­le­tis­sa ja tie­to­ko­neel­la. So­vel­lus ke­rää ja tal­len­taa hen­ki­lön omat suo­ri­tuk­set sekä lä­het­tää mer­ka­tut ki­lo­met­rit suo­raan kam­pan­jan net­ti­si­vul­le kun­ta­ran­kin­giin, jos­ta nä­kee suo­ri­tus­mää­rät kun­nit­tain re­aa­li­a­jas­sa.

– So­vel­luk­ses­ta on teh­ty mah­dol­li­sim­man help­po ja yk­sin­ker­tai­nen. En­sim­mäi­sel­lä ker­ral­la kir­ja­taan omat tie­dot ja tä­män jäl­keen voi Tal­vi­liik­ku­ja-lo­gon tal­len­taa pu­he­li­men näy­töl­le, jos­ta pää­see te­ke­mään jat­kos­sa kir­jauk­set hel­pos­ti ja no­pe­as­ti. Tie­to­ko­neel­la so­vel­luk­seen pää­see no­pe­as­ti so­vel­lus­lin­kin kaut­ta, Lii­kUn ter­veys­lii­kun­nan ke­hit­tä­jä Juha Kos­ke­lo opas­taa.

Tal­vi­liik­ku­ja-kam­pan­ja jär­jes­te­tään yh­teis­työs­sä Lii­kUn ja kam­pan­jaan osal­lis­tu­vien kun­tien lii­kun­ta­toi­mien kans­sa. Lii­kU ja kun­nat ar­po­vat kaik­kien osal­lis­tu­jien kes­ken pal­kin­to­ja, jois­ta il­moi­te­taan voit­ta­jil­le erik­seen.

Tar­kem­mat kam­pan­ja­tie­dot sekä mo­bii­li- ja net­ti­kir­jau­soh­jeet löy­ty­vät osoit­tees­ta www.lii­ku.fi/tal­vi­liik­ku­ja.

Näköislehdet

Kysely