JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
12.3.2024 16.04

Taivassalo, Kustavi ja Vehmaa vahvistavat yhteistyötä talous- ja palkka­hal­lin­nossa

Tai­vas­sa­lo, Kus­ta­vi ja Veh­maa ot­ta­vat as­ke­leen koh­ti tii­viim­pää kun­ta­yh­teis­työ­tä neu­vot­te­le­mal­la ta­lous- ja palk­ka­hal­lin­non yh­teis­työs­tä osa­na laa­jem­paa kes­kus­te­lua kun­ta­yh­teis­työn ke­hit­tä­mi­ses­tä.

Ta­voit­tee­na on pa­ran­taa pal­ve­lui­den te­hok­kuut­ta ja vah­vis­taa or­ga­ni­saa­ti­oi­den toi­min­ta­var­muut­ta. Sa­mal­la kus­tan­nuk­sia ja­ka­mal­la myös sääs­töt ovat mah­dol­li­sia.

Tai­vas­sa­lol­le ta­lous- ja palk­ka­hal­lin­non yh­teis­työn konk­re­ti­soi­tu­mi­nen juu­ri nyt on kriit­tis­tä, kos­ka kun­ta on vii­me vuo­den ke­vääl­lä ir­ti­sa­no­nut ny­kyi­sen pal­ve­lu­so­pi­muk­sen päät­ty­mään ku­lu­van vuo­den lop­puun, ei­kä sil­lä ole palk­ka­lis­toil­laan ta­lous- ja palk­ka­hal­lin­non hen­ki­lö­kun­taa.

Kus­ta­vil­le puo­les­taan on hyö­tyä ja­kaa oh­jel­mis­to­ku­lu­ja mui­den kans­sa, kos­ka ne ei­vät skaa­lau­du or­ga­ni­saa­ti­on koon mu­kaan. Yh­teis­ten oh­jel­mis­to­jen ja hen­ki­lös­tö­re­surs­sien ja­ka­mi­nen tar­jo­aa sel­ke­än mah­dol­li­suu­den sääs­töi­hin.

Han­ke tu­kee kun­tien stra­te­gi­sia pyr­ki­myk­siä ta­lou­del­li­sen va­kau­den var­mis­ta­mi­ses­sa ja pal­ve­lui­den tur­vaa­mi­ses­sa kun­ta­lai­sil­le, vaik­ka yh­teis­työl­lä juu­ri täl­lä sek­to­ril­la ei suo­ria kun­ta­lais­vai­ku­tuk­sia ole­kaan.

Kaik­ki kol­me kun­taa ovat vi­ral­li­ses­ti päät­tä­neet aloit­taa 11.3. ta­lous- ja palk­ka­hal­lin­to­pal­ve­lui­den yh­ti­öit­tä­mi­sen val­mis­te­lun ai­e­so­pi­muk­sen myö­tä. Ai­e­so­pi­muk­ses­sa mää­ri­tel­lään yh­teis­työn konk­reet­ti­sia toi­men­pi­tei­tä ja ai­ka­tau­lua.

Tai­vas­sa­lo ja Kus­ta­vi pyr­ki­vät no­peu­tet­tuun ai­ka­tau­luun, kun taas Veh­maa on aset­ta­nut ta­voit­teek­si siir­tää ta­lous- ja palk­ka­hal­lin­ton­sa pe­rus­tet­ta­vaan yh­ti­öön vuo­den 2026 alus­sa.

Hank­keen val­mis­te­lun yh­tä­läi­ses­sä ve­to­vas­tuus­sa ovat kaik­kien kol­men kun­nan kun­nan­joh­ta­jat. Ta­lous- ja palk­ka­hal­lin­to­yh­tiö to­teu­tu­es­saan ai­heut­taa oleel­li­sia muu­tok­sia työn­te­ki­jöi­den vir­ka- tai työ­suh­tei­siin Kus­ta­vis­sa ja myö­hem­min Veh­maal­la. Muu­tos­neu­vot­te­lui­den aloit­ta­mi­ses­ta teh­dään eril­li­set pää­tök­set.

Yh­teis­työ­mah­dol­li­suuk­sia tut­ki­taan myös jat­kos­sa ja sy­ven­ne­tään kaik­kien kun­tien kai­kil­la toi­mi­a­loil­la. Muut­tu­vas­sa toi­min­ta­ym­pä­ris­tös­sä ja jul­ki­sen ta­lou­den haas­tei­den kes­kel­lä yh­teis­työ näh­dään elin­tär­ke­ä­nä vä­li­nee­nä kus­tan­nus­te­hok­kaa­seen toi­min­taan, edis­tä­mään toi­min­nan laa­tua ja vah­vis­ta­maan toi­min­ta­var­muut­ta.

Näköislehdet

Kysely