Suomen susikanta painottuu edelleen voimakkaasti lounaiseen Suomeen. Maaliskuussa 2026 läntisen Suomen kannanhoitoalueella tavattiin 38 (35–41) perhelauman ja 17 (14–20) kahden suden asuttamaa reviiriä.
Luonnonvarakeskus (Luke) arvioi vuosittain Suomen susikannan koon osana suden kannanseurantaa. Kanta-arvion keskeisenä tavoitteena on arvioida perhelaumojen ja parien määrä maaliskuussa, sillä nämä kertovat suden lisääntymispotentiaalista.
Maaliskuussa 2026 Suomessa arvioidaan olleen 430 (408–462) sutta. Arvio yksilömäärästä on sama kuin maaliskuuta 2025 koskeva arvio. Arviossa on mukana puolet rajareviireillä elävistä susista sekä reviirien ulkopuolella elävät sudet, joita arvioidaan olleen 65 (43–90).
Susikannan koko on kuitenkin kasvanut yhtäjaksoisesti vuodesta 2017 lähtien. Kanta vaihtelee voimakkaasti vuoden sisällä susien suuren syntyvyyden ja kuolevuuden vuoksi. Kanta on vuoden kierrossa pienimmillään maalis-huhtikuun vaihteessa ennen pentujen syntymistä. Suurimmillaan kanta on heti lisääntymisen jälkeen toukokuussa.