JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
10.11.2020 14.44

Sohvilan vaatteet säilyvät lapselta toiselle

Sari Hon­ka­sa­lo

My­nä­mä­ke­läi­sel­lä An­na-So­fia Koi­vu­nie­mel­lä on kol­me al­le kou­lui­käis­tä las­ta, joi­ta pu­kies­sa on tul­lut poh­ti­neek­si, mi­ten hyvä oli­si, jos pik­ku­ve­li voi­si vie­lä käyt­tää iso­sis­kol­ta pie­nek­si jää­vää pi­poa.

Useim­mi­ten kui­ten­kin ket­ju­liik­keis­tä löy­ty­neet pi­pot oli­vat joko vaa­le­an­pu­nai­sia tai -si­ni­siä. Vaat­tei­den jat­ko­käy­tön osal­ta on­gel­mal­lis­ta oli se­kin, et­tä ne ei­vät pit­käl­le kes­tä, kun ma­te­ri­aa­li­na on usein vain vä­hän luon­non­ma­te­ri­aa­lia ja lop­pu jo­ta­kin muo­vi­pe­räis­tä.

Kä­si­töis­tä ai­na pi­tä­nyt Koi­vu­nie­mi ryh­tyi­kin hoi­to­va­paan­sa ai­ka­na neu­lo­maan kä­sin neut­raa­lin vä­ri­siä peh­moi­sia pi­po­ja ja hui­ve­ja, ja pian al­koi­vat ka­ve­rit­kin ky­sel­lä nii­tä. Sit­ten joku heit­ti, et­tä mitä jos ko­kei­let myy­dä näi­tä enem­män­kin?

Lop­pu­vuo­des­ta 2016 Koi­vu­nie­mi pe­rus­ti Soh­vi­la-verk­ko­kau­pan. Sen va­li­koi­ma on pik­ku­hil­jaa laa­jen­tu­nut asus­teis­ta myös vaat­tei­siin. Ke­säs­tä läh­tien sil­lä on ol­lut myös puo­ti My­nä­mä­en kes­kus­tas­sa.

Siel­tä kä­sin An­na-So­fia Koi­vu­nie­mi hoi­taa verk­ko­kaup­paa, ja pi­tää liik­keen oven au­ki asi­ak­kail­le ker­ran vii­kos­sa. Lä­hi­seu­dul­la asu­vat voi­vat so­pi­muk­sen mu­kaan myös nou­taa siel­tä verk­ko­kau­pan os­tok­sia.

Koi­vu­nie­mi on kou­lu­tuk­sel­taan val­ti­o­tie­tei­den mais­te­ri ta­lous­tie­teis­tä, ja työs­ken­te­li ai­em­min ra­hoi­tu­sa­lal­la pan­kis­sa.

– Al­kuun hoi­to­va­paal­la ajat­te­lin et­siä oman alan töi­tä, mut­ta kun olin saa­nut omaa yri­tys­tä kas­va­tet­tua, pää­tin ryh­tyä pää­toi­mi­sek­si yrit­tä­jäk­si.

Koi­vu­nie­mi ar­ve­lee mo­nel­la ole­van vää­rä kä­si­tys verk­ko­kau­pas­ta, et­tä työ­hön ei kuu­lu muu­ta kuin pak­kaa­mis­ta ja lä­het­tä­mis­tä, mut­ta pie­nes­sä verk­ko­kau­pas­sa yrit­tä­jän on hoi­det­ta­va kaik­ki mark­ki­noin­nis­ta läh­tien it­se.

Soh­vi­lan va­li­koi­miin Koi­vu­nie­mi on ha­lun­nut vau­vo­jen ja las­ten neu­lei­ta ja vaat­tei­ta, jois­sa on neut­raa­lit maan­lä­hei­set vä­rit ja ai­to luon­non­ma­te­ri­aa­li ku­ten sa­tap­ro­sent­ti­nen me­ri­no­vil­la, puu­vil­la tai pel­la­va.

Neut­raa­lit vä­rit mah­dol­lis­ta­vat sen, et­tä vaa­tet­ta voi käyt­tää tyt­tö tai poi­ka, ja laa­du­kas ma­te­ri­aa­li sen, et­tä se säi­lyy lap­sel­ta toi­sel­le. Koi­vu­nie­mi ha­lu­aa­kin omal­ta osal­taan kan­nus­taa kes­tä­vään ku­lu­tuk­seen, jos­sa vaat­tei­ta os­te­taan tar­pee­seen ei­kä ala­ti muut­tu­van muo­din mu­kaan.

– On­han se vai­kea yh­tä­lö myy­dä vaat­tei­ta, jot­ka kes­tä­vät ja ovat ajat­to­mia, kun sil­ti pi­täi­si luo­da uut­ta. Tämä on sel­lais­ta kul­tai­sen kes­ki­tien et­si­mis­tä.

Brän­din tu­ke­mi­sek­si verk­ko­kau­pas­sa on myös se­cond hand -osio, jos­sa myy­dään käy­tet­ty­jä ja huol­let­tu­ja Soh­vi­lan vaat­tei­ta.

– Asi­a­kas voi lä­het­tää tuot­teen mi­nul­le ta­kai­sin ja saa sii­tä it­sel­leen lah­ja­kor­tin. Moni on teh­nyt niin, et­tä on pa­laut­ta­nut ke­säi­sen pel­la­va­tuot­tei­ta myyn­tiin ja käyt­tä­nyt lah­ja­kor­tin me­ri­no­vil­la­haa­la­rin os­ta­mi­seen.

Täl­lä het­kel­lä tuot­tei­ta löy­tyy 0–6-vuo­ti­ail­le.

– Mie­tin­näs­sä on ko­ko­haa­ru­kan kas­vat­ta­mi­nen mal­lis­tos­sa, sil­lä vä­lil­lä tu­lee ky­se­ly­jä isom­mil­le­kin lap­sil­le.

Osa tuot­teis­ta on An­na-So­fia Koi­vu­nie­men it­sen­sä suun­nit­te­le­mia, osan hän on et­si­nyt myyn­tiin ko­ti­mai­sil­ta, pää­a­si­as­sa lä­hi­seu­dun vaa­te­val­mis­ta­jil­ta.

Esi­mer­kik­si Soh­vi­lan pel­la­va­vaat­teet om­mel­laan Tu­rus­sa ja puu­vil­la­neu­leet teh­dään Tuu­su­las­sa oman mal­lin mu­kaan. Me­ri­no­vil­la­haa­la­rit tu­le­vat Kus­ta­vis­ta.

– Kai­kil­le tuot­teil­le on myön­net­ty avain­lip­pu­merk­ki.

Suk­ka­hou­su­val­mis­ta­jaa Koi­vu­nie­mi ei ole Suo­mes­ta löy­tä­nyt, jo­ten ne hän hank­kii Es­pan­jas­ta.

– Aja­tuk­se­na on, et­tä nii­tä voi käyt­tää sit­ten tal­vi­kau­del­la pel­la­va­vaat­tei­den kans­sa.

Myy­mä­läs­sä va­li­koi­mas­sa on muu­ta­kin ku­ten ko­ru­ja ja My­nä­mä­ki- ja Mie­toi­nen -ju­lis­tei­ta, ja tu­los­sa on jou­luis­ta pien­si­sus­tus­ta­va­raa ja kort­te­ja.

Näköislehdet

Kysely