JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
10.8.2023 15.20

Sinile­vä­ti­lanne hieman parantunut merialueilla

Al­ku­vii­kon myrs­kyn seu­rauk­se­na pin­ta­ve­det se­koit­tui­vat, ja si­ni­le­vä­ha­vain­to­ja teh­tiin me­ri­a­lu­eil­la vä­hem­män kuin vii­me vii­kol­la. Si­ni­le­vän ha­vait­se­mi­nen on kui­ten­kin vai­ke­am­paa, kos­ka levä voi ol­la se­koit­tu­nee­na ve­si­mas­saan.

Lou­nais-Suo­men si­sä­ve­sil­lä ti­lan­ne on edel­leen ajan­koh­taan näh­den ta­va­no­mais­ta pa­rem­pi ja ai­no­as­taan kah­del­la jär­vel­lä on ha­vait­tu si­ni­le­vää.

Var­si­nais-Suo­men ELY-kes­kuk­sen va­ki­o­seu­ran­nas­sa si­ni­le­vää on ha­vait­tu hie­man kuu­del­la me­ri­a­lu­ei­den ha­vain­to­pai­kal­la. Ha­vain­nois­ta suu­rin osa on Saa­ris­to­me­ren alu­eel­ta.

Run­saas­ti le­vää on ha­vait­tu Naan­ta­lin My­nä­lah­del­la.

Nel­jäl­lä ro­ta­rei­den yl­lä­pi­tä­mäl­lä ha­vain­to­pai­kal­la on ha­vait­tu hie­man si­ni­le­vää. Ro­ta­rei­den ha­vain­nois­ta kol­me on Saa­ris­to­me­rel­tä.

Al­ku­vii­kon myrs­ky se­koit­ti si­ni­le­vän ve­si­mas­saan, min­kä ta­kia le­vää ei vält­tä­mät­tä ole ha­vait­ta­vis­sa ve­den pin­nas­sa. Sään tyyn­ty­es­sä le­vät voi­vat uu­des­taan nous­ta pin­taan.

Si­sä­ve­sil­lä si­ni­le­vä­ti­lan­ne on ajan­koh­taan näh­den hyvä ja va­ki­o­seu­ran­nas­sa ha­vain­to­ja on teh­ty ai­no­as­taan kah­del­la jär­vel­lä. Ha­vain­not teh­tiin vii­me vii­kon ta­paan Kis­kon Kirk­ko­jär­vel­lä sekä Ry­mät­ty­län Kirk­ko­jär­vel­lä. Mo­lem­mis­sa ha­vain­to­pai­kois­sa ha­vait­tiin run­saas­ti le­vää.

Näköislehdet

Kysely