JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
14.9.2023 11.57

Sinile­vä­ha­vaintoja edelleen niin sisävesissä kuin meria­lu­eel­lakin

Ajan­koh­taan näh­den läm­min sää on ede­saut­ta­nut täl­lä vii­kol­la run­sai­den­kin si­ni­le­vä­e­siin­ty­mien muo­dos­tu­mis­ta sekä si­sä­ve­sis­sä et­tä me­ri­a­lu­eel­la. Vaik­ka si­ni­le­vät on pai­koi­tel­len run­sas­tu­neet, on ti­lan­ne Lou­nais-Suo­mes­sa kui­ten­kin pit­käl­ti vii­me viik­ko­jen kal­tai­nen.

Me­ri­a­lu­eil­la si­ni­le­vää ha­vait­tiin ku­lu­van vii­kon ai­ka­na Saa­ris­to­me­rel­lä kol­mel­la Ely-kes­kuk­sen va­ki­o­ha­vain­to­pai­kal­la. Pai­mi­on­lah­den ja Kuu­sis­ton­sal­men ha­vain­to­pai­koil­la le­vää ha­vait­tiin vä­häi­siä mää­riä ja My­nä­lah­del­la run­saas­ti. Sel­kä­me­rel­lä si­ni­le­vää ha­vait­tiin vä­hän Rau­man edus­tal­la.

Si­sä­ve­sil­lä on ha­vait­tu run­saas­ti si­ni­le­vää Va­kan alu­eel­la Ry­mät­ty­län Kirk­ko­jär­ven ha­vain­to­pai­kal­la.

Run­saat­kaan si­ni­le­vä­e­siin­ty­mät ei­vät ole har­vi­nai­sia vie­lä tä­hän ai­kaan vuo­des­ta ja var­sin­kin me­ri­a­lu­eil­la si­ni­le­vä­ha­vain­to­ja voi teh­dä pit­käl­le syk­syyn. Si­ni­le­vä­ti­lan­tee­seen vai­kut­taa hy­vin pal­jon pai­kal­li­set sää­o­lot ja ti­lan­ne voi muut­tua no­pe­as­ti­kin esi­mer­kik­si tuu­len vai­ku­tuk­ses­ta.

Val­ta­kun­nal­li­nen si­ni­le­vä­seu­ran­ta jat­kuu syys­kuun lop­puun saak­ka. Va­ki­o­ha­vain­to­paik­ko­jen le­vä­ti­lan­net­ta voi sii­hen as­ti seu­ra­ta Jär­vi&Me­ri­wi­ki -pal­ve­lus­ta, jo­hon voi myös tal­len­taa omia le­vä­ha­vain­to­ja esi­mer­kik­si äly­pu­he­li­men se­lai­mes­sa toi­mi­van Ha­vain­to­lä­het­ti-verk­ko­so­vel­luk­sen avul­la. Var­si­nais-Suo­men Ely-kes­kuk­seen voi myös il­moit­taa le­vä­ha­vain­nois­ta nu­me­roon 0295 022 530.

Näköislehdet

Kysely