JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
17.3.2022 12.47

Seura­kun­ta­vaalien ehdoka­sa­settelu alkoi – vaalit marraskuussa

Seu­ra­kun­tiin va­li­taan uu­det luot­ta­mus­hen­ki­löt en­si syk­syn vaa­leis­sa kau­del­le 2023–2026. Vaa­li­päi­vä on 20.11. En­nak­ko­ää­nes­tys jär­jes­te­tään 8.−12.11.

Seu­ra­kun­ta­vaa­lit ovat pai­kal­lis­vaa­lit. Seu­ra­kun­ta­lai­set voi­vat vai­kut­taa kir­kon työ­hön omas­sa lä­hiym­pä­ris­tös­sä. Vaa­leis­sa va­li­taan pai­kal­li­sen seu­ra­kun­nan kirk­ko­val­tuus­ton jä­se­net ja seu­ra­kun­ta­yh­ty­mään kuu­lu­vis­sa seu­ra­kun­nis­sa oman seu­ra­kun­ta­neu­vos­ton jä­se­net sekä yh­ty­mä­ta­soi­sen kirk­ko­val­tuus­ton jä­se­net.

Seu­ra­kun­ta­neu­vos­tot ja kirk­ko­val­tuus­tot päät­tä­vät pai­kal­li­ses­ti seu­ra­kun­nan toi­min­taan, hen­ki­lös­töön ja ta­lou­teen liit­ty­vis­tä asi­ois­ta.

Seu­ra­kun­tien luot­ta­mus­hen­ki­löt vai­kut­ta­vat osal­taan laa­jem­min­kin sii­hen, mil­lai­nen on kir­kon tu­le­vai­suus. Pai­kal­li­set luot­ta­mus­hen­ki­löt va­lit­se­vat ai­ka­naan maal­lik­ko­e­dus­ta­jat kir­kol­lis­ko­kouk­seen, joka on koko kir­kon kor­kein päät­tä­vä elin.

Seu­ra­kun­ta­vaa­lit ovat ai­no­at val­ta­kun­nal­li­set vaa­lit, jos­sa jo 16-vuo­ti­aat saa­vat ää­nes­tää. Eh­dok­kaak­si voi aset­tua 18 vuot­ta täyt­tä­nyt kon­fir­moi­tu kir­kon jä­sen.

Mar­ras­kuus­sa va­li­taan 367 seu­ra­kun­taan yh­teen­sä noin 8000 uut­ta luot­ta­mus­hen­ki­löä.

Eh­do­ka­sa­set­te­lu seu­ra­kun­ta­vaa­lei­hin on al­ka­nut ja se päät­tyy 15.9.

Eh­dol­le ase­tu­taan va­lit­si­ja­yh­dis­tyk­sen kaut­ta. Va­lit­si­ja­yh­dis­tys­ten taus­tat voi­vat ol­la hy­vin eri­lai­sia. Yh­dis­tyk­sen taus­tal­la voi ol­la esi­mer­kik­si puo­lue tai he­rä­tys­lii­ke, mut­ta va­lit­si­ja­yh­dis­tyk­sen voi pe­rus­taa myös esi­mer­kik­si kau­pun­gi­no­san tai jon­kin yh­dis­tä­vän pai­kal­li­sen tee­man ää­rel­le. Eh­dok­kai­ta voi yh­dis­tää aja­tus vaik­ka­pa nuor­ten ase­man vah­vis­ta­mi­ses­ta, ym­pä­ris­tö­työn tai ju­ma­lan­pal­ve­lu­se­lä­män ke­hit­tä­mi­ses­tä tai tasa-ar­von edis­tä­mi­ses­tä kir­kos­sa.

Näköislehdet

Kysely