JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
25.3.2021 11.28

Ser-pistettä ei tulossa Mynämäkeen

Sari Hon­ka­sa­lo

My­nä­mä­en tek­ni­nen lau­ta­kun­ta vas­ta­si maa­lis­kuun ko­kouk­ses­saan kes­kus­tan val­tuus­to­ryh­män aloit­tee­seen, jos­sa esi­tet­tiin säh­kö- ja elekt­ro­niik­ka­ro­mun ke­räys­pis­tet­tä My­nä­mä­keen.

Lau­ta­kun­ta to­te­aa, et­tä ser-jä­te­pis­teen yl­lä­pi­toon ja val­von­taan liit­tyy mo­nia ris­ke­jä ja vas­tui­ta, joi­den vuok­si pis­tet­tä ei ole pe­rus­tet­tu My­nä­mä­keen.

Ris­ki­nä on esi­mer­kik­si tu­li­pa­lo, jon­ka lait­tei­den akut saat­tai­si­vat huo­nois­sa olo­suh­teis­sa ai­heut­taa. Kos­ka lait­teet saat­ta­vat ol­la vie­lä käyt­tö­kel­poi­sia tai niis­sä on toi­mi­via va­ra­o­sia, li­sään­tyy myös var­kauk­sien ja il­ki­val­lan uh­ka.

Ser-jäte si­säl­tää tie­to­tur­va­jä­tet­tä, jota ei voi vas­taa­not­taa lu­kit­se­mat­to­miin ti­loi­hin. Kun­nan ti­loi­hin ei ole mah­dol­lis­ta jär­jes­tää val­vot­tua ja lu­kit­ta­vaa jä­te­pis­tet­tä.

Lau­ta­kun­ta muis­tut­taa, et­tä ko­ti­ta­louk­sien käy­tös­tä pois­tet­tu­ja säh­kö­lait­tei­ta ote­taan vas­taan mak­sut­ta kai­kis­sa Lou­nais-Suo­men Jä­te­huol­to Oy:n la­jit­te­lu­a­se­mil­la, min­kä li­säk­si lait­tei­ta voi pa­laut­taa myös mo­neen kier­rä­tys­kes­kuk­seen ja lait­tei­ta myy­vään liik­kee­seen.

Aloit­tees­sa esi­tet­tiin myös pois­to­teks­tii­lin ke­räys­tä. Sii­tä tu­lee lau­ta­kun­nan mu­kaan so­pia LSJH:n kans­sa. Eril­lis­ke­räys­vel­voi­te on lain­sää­dän­nön kaut­ta mah­dol­li­ses­ti tu­los­sa vuon­na 2023.

Pois­to­teks­tii­lin ke­räys ja kä­sit­te­ly on LSJH:ssa vas­ta pi­lo­toin­ti­vai­hees­sa ei­kä yh­ti­öl­lä ole val­miuk­sia laa­jen­taa ke­räys­verk­koa.

Lau­ta­kun­ta vas­ta­si myös toi­seen kier­rä­tyk­seen liit­ty­vään aloit­tee­seen. My­nä­mä­ki 3000 -val­tuus­to­ryh­mä esit­ti laa­jem­man kier­rä­tyk­sen käyt­töön ot­ta­mi­sen kun­nan omis­sa kiin­teis­töis­sä, niin et­tä kier­rä­tet­tä­viä oli­si­vat pa­pe­ri, lasi, me­tal­li muo­vi, pah­vi ja bi­o­jä­te.

Lau­ta­kun­ta to­te­aa vas­tauk­ses­saan, et­tä ti­la­lai­tok­sen ja LSJH:n edus­ta­jat ovat in­ven­toi­neet kaik­kien kun­nan omis­ta­mien kiin­teis­tö­jen jä­te­huol­to- ja kier­rä­ty­sas­ti­at, jon­ka jäl­keen on teh­ty ti­la­vuus- ja tyh­jen­nys­vä­li­mi­toi­tus.

Ti­la­lai­tos on va­ran­nut ma­te­ri­aa­lil­le oman as­ti­an, jos kier­rä­tet­tä­vää ma­te­ri­aa­lia on ol­lut enem­män kiu­in 20 ki­loa vuo­ro­kau­des­sa. Jos sitä on vä­hem­män, kiin­teis­tön käyt­tä­jän pi­tää ke­rä­tä kier­rä­tet­tä­vä ma­te­ri­aa­li omiin as­ti­oi­hin ja so­pia tyh­jen­nyk­ses­tä ti­la­lai­tok­sen kans­sa.

Näköislehdet

Kysely