JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Uusikaupunki
21.1.2024 18.25

Sami Kuronen juontaa Novidan avoimet ovet

No­vi­da jär­jes­tää Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa avoi­met ovet 25.1. kel­lo 14–18 muu­ta­man vuo­den tau­on jäl­keen. Päi­vä on suun­nat­tu No­vi­dan opis­ke­li­joi­den ohel­la kai­kil­le kou­lu­tuk­ses­ta kiin­nos­tu­neil­le.

Ta­pah­tu­mas­sa on oh­jel­maa kai­kil­la No­vi­dan aloil­la. Pai­kal­le on tu­los­sa myös iso mää­rä alu­een yri­tyk­siä ja mui­ta yh­teis­työ­kump­pa­nei­ta. Pai­kal­la ovat muun mu­as­sa Val­met Au­to­mo­ti­ve, Vah­te­rus, Ya­ra, Lidl, Työ­ve­ne, Lai­ti­lan Pu­he­lin, VSP, Vex­ve sekä Tu­run amk, SAMK ja TE-pal­ve­lut. Päi­vän juon­nois­ta vas­taa Sami Ku­ro­nen.

Päi­vän oh­jel­mas­sa on muun mu­as­sa kak­si muo­ti­näy­tös­tä klo 14.30 ja 16.30. Muo­ti­näy­tök­sen jär­jes­te­lyis­tä vas­taa lii­ke­toi­min­nan maa­han­muut­ta­ja­ryh­mä opet­ta­jan­sa Lau­ra Leh­mus­kos­ken kans­sa. Muo­ti­näy­tök­sen juon­taa yk­si ryh­män opis­ke­li­ja Sami Ku­ro­sen kans­sa.

Oh­jel­mas­sa on myös muun mu­as­sa kes­tä­vän ke­hi­tyk­sen vaat­tei­den vaih­to­to­ri, ra­vin­to­la- ja ca­te­rin­ga­lan mais­te­lu­lau­ta­set ja eri­kois­kah­vit ja myyn­nis­sä ko­ti­ruo­kaa ja lei­po­mo­tuot­tei­ta. Pro­ses­si­te­ol­li­suus esit­te­lee olu­en val­mis­tus­ta ja lap­set pää­se­vät val­mis­ta­maan te­ko­li­maa, lo­gis­tiik­ka-alal­la voi ko­keil­la ajo-ope­tus- ja työ­ko­ne­si­mu­laat­to­rei­ta ja kat­soa työ­näy­tök­siä ja kone- ja tuo­tan­to­tek­niik­ka, ajo­neu­vo­a­la, ra­ken­nu­sa­la ja säh­kö- ja au­to­maa­ti­oa­la esit­te­le­vät toi­min­taan­sa.

Ta­pah­tu­mas­sa jär­jes­te­tään pa­nee­li­kes­kus­te­lu kou­lu­tuk­ses­ta ja työ­e­lä­mäs­tä. Kel­lo 15.30 al­ka­vaan pa­nee­liin osal­lis­tu­vat No­vi­dan reh­to­ri Timo Kul­ma­la, Ahos­ka Ca­te­ring yrit­tä­jä Jo­han­na Vuo­ri­a­ho, Tu­run AMK:n tut­ki­mus- ja ke­hi­tys­pääl­lik­kö Tero Reu­na­nen, Vah­te­ruk­sen HR Bu­si­ness Part­ner Pet­ra Kar­re­suo-Sii­to­nen, Te-toi­mis­ton kou­lu­tus­pal­ve­lu­jen asi­an­tun­ti­ja Sirk­ku Hir­vo­nen, Te-toi­mis­ton ta­pah­tu­ma­tuot­ta­ja Ei­ja Er­la­mo ja Mu­nax Oy:n hen­ki­lös­tö­pääl­lik­kö Tii­na Hildén. Pa­nee­lin juon­taa Ku­ro­nen.

– Päi­vä on muut­tu­nut ai­em­mis­ta si­ten, et­tä päi­vään osal­lis­tuu pal­jon alu­een yri­tyk­siä. Yri­tyk­set ovat sel­väs­ti kiin­nos­tu­nei­ta ta­paa­maan nuo­ria osaa­jia, ker­too lii­ke­toi­min­nan opet­ta­ja Eli­na Sii­vo­nen No­vi­das­ta.

Opis­ke­lu­tar­jon­taa esit­te­le­vät myös Tu­run ja Sa­ta­kun­nan am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lut, No­vi­dan op­pi­so­pi­mus ja työ­e­lä­mä­pal­ve­lut.

Näköislehdet

Kysely