JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Naantali
20.7.2021 12.40

Romua talteen Rymättylästä

Vii­me vuon­na pe­rin­tei­ses­sä saa­ris­ton ro­mun­ke­räyk­ses­sä teh­ty en­nä­tys ri­kot­tiin tänä vuon­na. Lou­nais-Suo­men Jä­te­huol­lon ja Pidä Saa­ris­to Siis­ti­nä -yh­dis­tyk­sen jär­jes­tä­män ro­mun­ke­räys­vii­kon ai­ka­na Pa­rais­ten ja Ry­mät­ty­län saa­ris­tos­ta ke­rät­tiin yli 55 000 ki­loa ro­mua.

Saa­lis oli kaik­ki­aan yli 3000 ki­loa enem­män kuin vii­me vuon­na.

– Tä­män vuo­den ke­räys­mää­ris­sä nä­ky­vät use­am­pi ro­mu­au­to ja pui­mu­ri. Säh­kö­lai­te­ro­mua tuli run­saam­min kuin muu­ta­maan vuo­teen. Ilah­dut­ta­vaa on, et­tä ra­ken­nus- ja sii­vous­säk­kien suo­sio jat­kuu. Se on erit­täin hyvä, sil­lä nämä jät­teet ei­vät kuu­lu saa­ris­tos­sa ole­viin polt­to­kel­poi­sen jät­teen jä­te­as­ti­oi­hin, vaan ro­mun­ke­räys­säk­kei­hin tai suo­raan la­jit­te­lu­a­se­mil­le, Lou­nais-Suo­men Jä­te­huol­lon pal­ve­lu­e­si­mies Jaa­na Saa­rio-Lomp­pi sa­noo.

Me­tal­li­ro­mun ja vaa­ral­lis­ten jät­tei­den mää­rä oli vii­me vuo­sien ta­sol­la. Me­tal­li­ro­mua ker­tyy ke­räyk­ses­sä ai­na eni­ten ja sen osuus ku­lu­van vuo­den saa­liis­ta oli lä­hes 34 000 ki­loa. Säh­kö­lai­te­ro­mua ke­räyk­seen tuo­tiin hie­man yli 6000 ki­loa ja vaa­ral­li­sia jät­tei­tä 2900 ki­loa. Ak­ku­ja saa­ril­ta ker­tyi yli 3500 ki­loa, suur­säk­ke­jä 3800 ki­loa ja ajo­neu­vo­ro­mua 5300 ki­loa.

– Vai­kut­ti sil­tä, et­tä olim­me saa­ril­la odo­tet­tu vie­ras. Vaik­ka au­rin­ko pais­toi ke­räys­vii­kol­la vä­hän tur­han­kin kuu­mas­ti, kan­net­tiin ro­mua Roo­pen kyy­tiin ah­ke­ras­ti. Mo­nel­la py­säh­dys­pai­kal­la oli iha­na to­ri­tun­nel­ma.

Saa­ris­ton asuk­kaat ja mök­ki­läi­set voi­vat lä­het­tää toi­vei­ta saa­ris­ton ro­mun­ke­räyk­sen vuo­den 2022 ke­räys­koh­teis­ta ai­na elo­kuun lop­puun saak­ka.

Näköislehdet

Kysely