JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Masku
7.12.2020 9.48

Ristimäki luotsaa Eläkeliittoa Maskussa

Tuu­la Ris­ti­mä­ki on Elä­ke­lii­ton Mas­kun yh­dis­tyk­sen uu­si pu­heen­joh­ta­ja. Ris­ti­mä­ki va­lit­tiin pu­heen­joh­ta­jan teh­tä­vään yh­dis­tyk­sen syys­ko­kouk­ses­sa.

Yh­dis­tyk­sen hal­li­tuk­ses­sa jat­ka­vat Jar­mo Haa­pa­nen, Tar­ja Lenk­ke­ri, Soi­le Pel­to­nen, Lei­la Täh­ti­nen, Ta­pio Saa­ri­nen ja Jor­ma Yli­ky­lä. Uu­sia jä­se­niä ovat Tuu­la Iko­nen ja Ju­ha­ni Jo­ki­nen.

Toi­min­nan­tar­kas­ta­ja­na aloit­taa Pirk­ko He­le­nius. Van­hus­neu­vos­ton edus­ta­ja­na ja edun­val­von­ta­vas­taa­va­na jat­kaa Jar­mo Sil­lan­pää.

Ko­kouk­ses­sa hy­väk­syt­tiin en­si vuo­den toi­min­ta­suun­ni­tel­ma ja ta­lou­sar­vio. Jos nor­maa­liin ar­keen pääs­tään, toi­min­ta jat­kuu edel­leen mo­ni­puo­li­se­na ja vilk­kaa­na kult­tuu­ris­ta kä­den­tai­toi­hin, lu­en­toi­hin, mat­koi­hin ja lii­kun­taan sekä juh­liin ja ta­pah­tu­miin Mas­kus­sa ja Leh­mi­ran­nas­sa. Li­säk­si hal­li­tus pyr­kii ide­oi­maan jo­ta­kin uut­ta jä­se­nis­töl­le.

Syys­ko­kous sai tie­dok­si Elä­ke­lii­ton Var­si­nais-Suo­men pii­rin lo­ka­kui­sen kan­na­no­ton, jos­sa ko­ros­te­taan muun mu­as­sa ikäih­mis­ten pal­ve­lu­jen saa­ta­vuu­den tur­vaa­mis­ta so­si­aa­li- ja ter­vey­den­huol­lon uu­dis­tuk­ses­sa, kos­ka se kos­ket­taa ikäih­mi­siä ja nii­tä, joil­la ei ole enää mah­dol­li­suut­ta käyt­tää työ­ter­vey­den­huol­lon pal­ve­lu­ja. Pie­nil­lä eläk­keil­lä toi­meen­tu­le­vil­la ei ole ta­lou­del­li­sia mah­dol­li­suuk­sia käyt­tää yk­si­tyi­siä ter­vey­den­huol­lon pal­ve­lu­ja.

Li­säk­si pii­rin kan­na­no­tos­sa to­de­taan, et­tä sote-maa­kun­nal­la oli­si vas­tuu huo­leh­tia asi­an­mu­kai­ses­ta pal­ve­lu­jen saa­ta­vuu­des­ta. Kun iän kart­tu­es­sa liik­ku­mi­nen­kin vai­keu­tuu, jo­ten pal­ve­lut oli­si to­teu­tet­ta­va mah­dol­li­sim­man lä­hel­lä asuk­kai­ta.

Mas­kun yh­dis­tys yh­tyy kan­na­not­toon sil­lä li­säyk­sel­lä, et­tä hoi­toon pää­syn ai­ka­ta­voit­tei­ta tu­lee ke­hit­tää niin, et­tä kai­kil­la on sa­mat mah­dol­li­suu­det lää­kä­ril­le pää­syyn myös kii­reet­tö­mis­sä ta­pauk­sis­sa.

Ko­kouk­sel­le ker­rot­tiin myös pe­rus­tur­va­kun­ta­yh­ty­mä Ak­se­lin ja sen jä­sen­kun­tien vas­taus elä­keyh­dis­tys­ten sel­vi­tys­pyyn­töön. Sel­vi­tyk­set oli to­teu­tet­tu ko­ro­na­pan­de­mi­an ta­kia etä­ko­kouk­se­na, jos­sa elä­ke­jär­jes­tö­jen ja eläk­keen­saa­jien edus­tus oli var­sin pie­ni. Pa­ran­nu­seh­do­tuk­si­na esi­tet­tiin etä­ko­kouk­sel­le yh­den lää­kä­rin li­sää­mis­tä hoi­toon pää­syn te­hos­ta­mi­sek­si ja ko­ti­pal­ve­lu­jen ke­hit­tä­mis­tä ikäih­mis­ten pal­ve­lui­hin.

Elä­ke­lii­ton Mas­kun yh­dis­tyk­sel­lä al­kaa 33. toi­min­ta­vuo­si. Yh­dis­tyk­ses­sä on 574 jä­sen­tä.

Näköislehdet

Kysely