JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
22.12.2020 9.22

Ravakka ja Varsin Hyvä tasoissa talkootyössä

Var­si­nais-Suo­men alu­eel­la on teh­ty eri­lais­ten Le­a­der-hank­keis­sa vuo­si­na 2014–2020 yh­teen­sä run­saat 100 000 tun­tia tal­koo­työ­tä. Le­a­der-ryh­män ra­hoit­ta­man hank­keen oma­vas­tuu­o­suu­den voi hank­kees­ta riip­pu­en kor­va­ta joko osit­tain tai ko­ko­naan tal­koo­työl­lä.

Le­a­der-ryh­mät las­ke­vat tal­koo­työn ar­von niin, et­tä ih­mi­sen te­ke­mäs­tä tal­koo­työ­tun­nis­ta saa 15 eu­roa ja ko­neel­la teh­dys­tä tal­koo­työ­tun­nis­ta 30 eu­roa. Le­a­der-pro­jek­teis­sa va­paa­eh­tois­ten työ­pa­nos on tuo­nut Var­si­nais-Suo­meen yh­teen­sä va­jaat 1,6 mil­joo­naa eu­roa.

Osa ku­lu­van oh­jel­ma­kau­den tal­koo­työ­tun­neis­ta on vie­lä ra­por­toi­mat­ta ja li­säk­si hank­keis­sa teh­dään usein pal­jon myös sel­lai­sia tal­koo­töi­tä, joi­ta ei ra­por­toi­da Le­a­der-ryh­mil­le, jo­ten to­del­li­suu­des­sa tun­ti­mää­rä on vie­lä vi­ral­li­sen ti­las­ton lu­kua suu­rem­pi.

Va­kan alu­eel­la toi­mi­vat Le­a­der-ryh­mät Ra­vak­ka ja Var­sin Hyvä ovat lä­hes ta­sois­sa tal­koo­työn mää­räs­sä, sil­lä mo­lem­mis­sa on kir­jat­tu noin 20 000 tun­tia.

Ra­va­kan alu­ee­seen kuu­lu­vat Var­si­nais-Suo­mes­sa My­nä­mä­ki, Uu­si­kau­pun­ki, Veh­maa, Lai­ti­la ja Py­hä­ran­ta. Ra­vak­ka toi­mii myös Sa­ta­kun­nan puo­lel­la.

Var­sin Hyvä toi­mii 11 kun­nas­sa: muun mu­as­sa Mas­kus­sa, Naan­ta­lis­sa, Nou­si­ai­sis­sa ja Tai­vas­sa­los­sa.

Kus­ta­vi on mu­ka­na Sa­mas­sa ve­nees­sä -ryh­mäs­sä, jos­sa tal­koo­töi­tä on ker­ty­nyt lä­hes 11 000 tun­tia.

Eri­lai­sil­le maa­seu­tua ke­hit­tä­vil­le hank­keil­le voi ha­kea ra­hoi­tus­ta oman alu­een­sa Le­a­der-ryh­mäs­tä tai Var­si­nais-Suo­men Ely-kes­kuk­ses­ta ny­kyi­seen ta­paan myös vuo­si­na 2021–2022. Eu­roo­pan uni­o­nin maa­seu­tu­ra­has­ton oh­jel­ma­kau­si 2014–2020 päät­tyy pian, mut­ta ra­hoi­tus jat­kuu en­ti­seen mal­liin. Uu­si oh­jel­ma­kau­si al­kaa vuon­na 2023 ja sen val­mis­te­lu on par­hail­laan käyn­nis­sä. Oh­jel­ma­kau­sien vä­liin tu­lee kah­den vuo­den mit­tai­nen siir­ty­mä­kau­si, jon­ka ai­ka­na käy­te­tään uu­den ra­has­to­kau­den va­ro­ja, mut­ta ra­hoi­tus­pää­tök­sis­sä nou­da­te­taan ny­kyi­sen kau­den sään­tö­jä ja ta­voit­tei­ta.

Näköislehdet

Kysely