JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
23.2.2024 10.55

Ravakan alueella vilkasta tukihakua

Le­a­der Ra­va­kal­le on tul­lut ke­sä­kuun haun au­ke­a­mi­sen jäl­keen yli 50 tu­ki­ha­ke­mus­ta, jois­ta 14 on yleis­hyö­dyl­li­siä hank­kei­ta.

Yri­tys­tu­ki­puo­lel­la 1000–7500 eu­ron pien­hank­keet ovat ol­leet eri­tyi­sen ky­syt­ty­jä. Ha­ke­mus­ten jul­ki­sen tuen mää­rä on yli 350 000 eu­roa ja hank­kei­den ko­ko­nais­kus­tan­nuk­set run­saat 750 000 eu­roa.

Pe­rin­tei­set yh­tei­söl­li­set ti­lat, ko­dat, laa­vut ja mo­ni­toi­mi­ken­tät ovat edel­leen suo­sit­tu.

Yri­tys­tu­kien puo­lel­la pe­rin­teis­ten in­ves­toin­tien li­säk­si on ra­hoi­tet­tu yri­tys­toi­min­nan käyn­nis­tä­mis­tä ja ke­hit­tä­mis­tä, omis­ta­jan­vaih­toa ja maa­ta­lou­den ko­kei­lu­ja. Uu­te­na tu­ki­muo­to­na ovat myös in­ves­toin­ti­tu­et uu­siu­tu­van ener­gi­an käyt­töö­not­toon ja li­sää­mi­seen har­vaan asu­tul­la ja ydin­maa­seu­dul­la.

Yri­tys­tu­kien ja yleis­hyö­dyl­lis­ten in­ves­toin­tien pää­tök­sen­te­ko Ely-kes­kuk­sis­sa on käyn­nis­ty­nyt. Yleis­hyö­dyl­li­siä pien­hank­kei­ta ei voi vie­lä ha­kea, mut­ta haun odo­te­taan au­ke­a­van ke­vään ai­ka­na.

Vuon­na 2024 Ra­va­kal­la on ja­os­sa koko oh­jel­ma­kau­den suu­rin ke­hys. Seu­raa­va va­lin­ta­jak­so päät­tyy maa­lis­kuun lo­pus­sa., jo­hon men­nes­sä saa­pu­neet ha­ke­muk­set kä­si­tel­lään huh­ti­kuun hal­li­tuk­sen ko­kouk­ses­sa 18. huh­ti­kuu­ta.

Näköislehdet

Kysely