JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
25.3.2024 10.35

Ravakalta tukea pienhank­keisiin

Yh­dis­tyk­set voi­vat tänä ke­vää­nä ha­kea uut­ta tu­ki­muo­toa muu­ta­man ton­nin täs­mä­tar­pei­siin­sa pai­kal­li­sis­ta Le­a­der-ryh­mis­tä.

Tu­kea voi käyt­tää pie­niin han­kin­toi­hin, ku­ten yh­teis­ten vä­li­nei­den ja lait­tei­den os­ta­mi­seen. Esi­mer­kik­si il­ma­läm­pö­pum­pun han­kin­ta ky­lä­ta­lol­le on mah­dol­lis­ta. Pien­hank­kei­siin myön­ne­tään tu­kea kor­kein­taan 8000 eu­ron kus­tan­nuk­siin. Pie­nin myön­net­tä­vä tuen mää­rä on 1000 eu­roa.

– Meil­lä Ra­va­kas­sa tuen osuus on 50–100 pro­sent­tia kus­tan­nuk­sis­ta, Vak­ka-Suo­mes­sa ja Sa­ta­kun­nas­sa toi­mi­van Le­a­der Ra­va­kan toi­min­nan­joh­ta­ja Ul­la Kal­lio ker­too.

Kal­lio kan­nus­taa ot­ta­maan yh­teyt­tä jo ide­an suun­nit­te­lu­vai­hees­sa. Ha­ke­mus teh­dään Hyr­rä-asi­oin­ti­pal­ve­lus­sa.

Tu­el­la voi kun­nos­taa yh­tei­siä ti­lo­ja tai teh­dä pie­niä re­mont­te­ja. Tuki so­vel­tuu myös uu­den tai uu­dis­te­tun ke­sä­ta­pah­tu­man tai muun ti­lai­suu­den ku­lu­jen kat­ta­mi­seen tai sil­lä voi­daan pal­ka­ta nuo­ri ke­sä­töi­hin. Li­säk­si tu­el­la voi­daan os­taa asi­an­tun­ti­ja-apua, jota tar­vi­taan eri­lais­ten sel­vi­tys­ten tai ke­hit­tä­mis­suun­ni­tel­mien te­ke­mi­seen.

Pien­han­ke so­pii tu­ki­muo­to­na ma­te­ri­aa­lien kier­rä­tys­tä, ti­lo­jen käyt­tö­as­tet­ta tai ener­gi­a­te­hok­kuut­ta li­sää­viin in­ves­toin­tei­hin. Esi­mer­kik­si yh­dis­tys­ten yl­lä­pi­tä­män ky­lä­ta­lon käyt­tö­as­tet­ta voi­si li­sä­tä sekä pääs­tö­jä ja läm­mi­tyk­ses­tä ai­heu­tu­via ku­lu­ja voi­si vä­hen­tää au­rin­ko­pa­nee­li- tai il­ma­läm­pö­pump­pu­han­kin­nal­la.

Tu­kea voi­vat ha­kea maa­seu­dul­la toi­mi­vat yh­dis­tyk­set, seu­rat, jär­jes­töt ja muut jul­kis- tai yk­si­tyi­soi­keu­del­li­set yh­tei­söt, ei­vät kui­ten­kaan kun­nat.

Li­sä­tie­toa tuen ha­ke­mi­ses­ta saa alu­een Le­a­der-ryh­mäs­tä, joka kä­sit­te­lee ha­ke­muk­set. Han­kin­to­ja ei kan­na­ta teh­dä, en­nen kuin on saa­nut Le­a­der-ryh­mäs­tä tie­don sii­tä, et­tä ha­ke­mus on hy­väk­syt­ty.

Tuki mak­se­taan jäl­ki­kä­teen eli kus­tan­nuk­set pi­tää mak­saa en­sin it­se. Kun tuki ha­e­taan mak­suun, on osoi­tet­ta­va, et­tä sil­lä on saa­tu ai­kaan se lop­pu­tu­los, jo­hon tuki on myön­net­ty. Kuit­te­ja tai mui­ta to­sit­tei­ta ei mak­sua ha­et­ta­es­sa tar­vit­se esit­tää.

Näköislehdet

Kysely