JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
9.2.2022 11.55

Ravakalla jaossa rahaa yhdistyksille ja yrityksille

Le­a­der Ra­va­kal­la on ja­os­sa noin 900 000 eu­roa alu­een­sa yri­tys­ten ja yh­dis­tys­ten hank­keil­le tänä vuon­na. Vuo­den 2014 jäl­keen Ra­vak­ka on ra­hoit­ta­nut jo yli 250 han­ket­ta noin 5,5 mil­joo­nal­la eu­rol­la. Nyt me­neil­lään on vii­mei­nen vuo­si ha­kua ny­kyi­sil­lä sään­nöil­lä.

– On hie­noa huo­ma­ta, et­tä yh­dis­tyk­set al­ka­vat taas ak­ti­voi­tua pan­de­mi­an ai­heut­ta­man epä­var­muu­den jäl­keen. Toi­voi­sin, et­tä kaik­ki muis­tai­si­vat Ra­va­kan tar­jo­a­mat mah­dol­li­suu­det. Yh­tey­des­sä voi ol­la jo ai­van alus­ta­vien­kin han­kei­de­oi­den kans­sa. Me neu­vom­me mie­lel­läm­me, Juu­lis­ka Sei­ko­la Le­a­der Ra­va­kas­ta ke­hot­taa.

Le­a­der-tu­kien haku on jat­ku­va, mut­ta ra­hoi­tus­ta myön­ne­tään EU-oh­jel­ma­kau­sit­tain. Nyt käyn­nis­sä ole­va oh­jel­ma­kau­si päät­tyy tänä vuon­na. Vii­mei­set ra­hoi­tus­pää­tök­set teh­dään syk­syl­lä.

Uu­si kau­si ja uu­den ra­hoi­tuk­sen ja­ka­mi­nen al­ka­vat vuon­na 2023. Suo­men Le­a­der-ryh­mät tie­dot­ti­vat vii­me vii­kol­la yh­tei­ses­ti Le­a­der-ra­hoi­tuk­sen osuu­den nou­sus­ta tu­le­val­le kau­del­le. Tar­kem­pi ha­ku­ai­ka­tau­lu ei vie­lä ole tie­dos­sa, jo­ten Le­a­der-tu­kien myön­tä­mi­seen saat­taa tul­la kat­ko.

– Nyt kan­nat­taa ide­oi­da ja ha­kea ra­hoi­tus­ta. Le­a­der-hank­keis­sa yh­des­sä te­ke­mi­nen on kes­ki­ös­sä ja mo­nis­sa hank­keis­sa yh­dis­tyk­set­kin ovat teh­neet kes­ke­nään yh­teis­työ­tä. Ra­va­kan omas­ta han­ke­kar­tas­ta voi käy­dä kat­so­mas­sa, mil­lai­sia asi­oi­ta muut ovat teh­neet, ker­too Ra­va­kan toi­min­nan­joh­ta­ja Ul­la Kal­lio.

Ra­vak­ka ai­koo ke­vään ai­ka­na ava­ta myös muu­ta­mia tee­ma­han­ke­ha­ku­ja, joi­den kaut­ta voi­daan ra­hoit­taa ta­va­no­mai­sia Le­a­der-hank­kei­ta pie­nem­piä ke­hit­tä­mis­tar­pei­ta. Tee­ma­hank­keet ovat ni­men­sä mu­kai­ses­ti ra­hoi­tus­ha­ku­ja, jois­sa on tiet­ty tee­ma ja ra­jat­tu ha­ku­ai­ka.

Näköislehdet

Kysely