JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
28.7.2021 11.14

Raskaan liikenteen tehoval­von­ta­vii­kolla kirjattiin ajo- ja lepoa­i­ka­rik­ko­muksia

Lou­nais-Suo­men po­lii­si tar­kas­ti vii­me vii­kol­la to­teu­te­tus­sa ras­kaan lii­ken­teen te­ho­val­von­nas­sa yh­teen­sä 382 ajo­neu­voa, jois­ta noin 60 löy­tyi huo­mau­tet­ta­vaa.

Ylei­ses­ti huo­mau­tet­ta­vaa oli vä­hem­män kuin vii­me vuo­den hei­nä­kuus­sa vas­taa­van val­von­ta­vii­kon ai­ka­na, jol­loin joka kol­man­nes­ta tar­kas­te­tus­ta ajo­neu­vos­ta löy­tyi puut­tei­ta. Tänä vuon­na vain joka kuu­den­nes­sa ajo­neu­vos­sa oli huo­mau­tet­ta­vaa.

Ku­lu­neel­la te­ho­val­von­ta­vii­kol­la ylei­sim­mät rik­ko­muk­set kos­ki­vat ajo- ja le­po­ai­ko­ja, jot­ka oli­vat yk­si te­ho­val­von­nan pai­no­pis­teis­tä. Ajo- ja le­po­ai­ka­rik­ko­muk­sia kir­jat­tiin Lou­nais-Suo­men alu­eel­la ne­li­sen­kym­men­tä.

Yli­kuor­mia ha­vait­tiin täl­lä ker­taa vain kah­des­sa ajo­neu­vos­sa, kun vii­me hei­nä­kuun te­ho­val­von­nas­sa nii­tä il­me­ni kuu­si ta­paus­ta. Sen si­jaan kuor­man var­mis­ta­mi­ses­sa oli tänä vuon­na sel­väs­ti enem­män puut­tei­ta. Huo­mau­tet­ta­vaa oli jopa 12 kuor­mas­sa, kun vii­me vuon­na puut­tei­ta oli vain seit­se­mäs­sä. Rat­ti­juo­pu­muk­sia ei val­von­ta­jak­sol­la ha­vait­tu.

Kai­ken kaik­ki­aan seu­raa­muk­sia ker­tyi 53 suo­ma­lai­sel­le ja kol­mel­le ul­ko­mai­sel­le ajo­neu­vol­le. Suu­rim­mas­sa osas­sa ta­pauk­sia sel­vit­tiin kui­ten­kin huo­mau­tuk­sel­la.

Lii­ken­ne­val­von­nas­sa ta­vat­tu­jen ul­ko­maa­lais­kul­jet­ta­jien osal­ta val­von­nan yh­tey­des­sä tar­kas­tet­tiin myös maas­sa oles­ke­lun edel­ly­tyk­set. Ul­ko­maa­lais­lain mu­kai­sia hen­ki­löl­li­syy­den ja maas­sa oles­ke­lun pe­rus­tei­den tar­kas­tuk­sia teh­tiin vii­kon ai­ka­na Lou­nais-Suo­mes­sa 53 ta­pauk­ses­sa.

Näköislehdet

Kysely