JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
16.2.2022 16.19

Rasekossa avoinna 504 opiske­lu­paikkaa

Rai­si­on seu­dun kou­lu­tus­kun­ta­yh­ty­mäl­lä on en­si vii­kol­la al­ka­vas­sa pe­ru­so­pe­tuk­sen jäl­kei­sen kou­lu­tuk­sen yh­teis­haus­sa 504 avoin­ta opis­ke­lu­paik­kaa.

Yh­teis­ha­ku on tar­koi­tet­tu niil­le, jot­ka ei­vät ole pe­ru­so­pe­tuk­sen jäl­keen suo­rit­ta­neet am­ma­til­lis­ta tut­kin­toa, lu­ki­on op­pi­mää­rää tai kor­ke­a­kou­lu­tut­kin­toa.

Ra­se­kol­la on avoin­na ajo­neu­vo­a­lan pe­rus­tut­kin­to, au­to­me­kaa­nik­ko, di­ag­noo­si­me­kaa­nik­ko tai hyö­ty­a­jo­neu­vo­me­kaa­nik­ko (38 paik­kaa), lii­ke­toi­min­nan pe­rus­tut­kin­to, mer­ko­no­mi (84), lo­gis­tii­kan pe­rus­tut­kin­to, pal­ve­lu­lo­gis­tiik­ka­työn­te­ki­jä (12), kone- ja tuo­tan­to­tek­nii­kan pe­rus­tut­kin­to, ko­ne­au­to­maa­ti­oa­sen­ta­ja, ko­neis­ta­ja tai le­vy­sep­pä­hit­saa­ja (38), puh­taus- ja kiin­teis­tö­pal­ve­lu­a­lan pe­rus­tut­kin­to, kiin­teis­tön­hoi­ta­ja (16) , puh­taus- ja kiin­teis­tö­pal­ve­lu­a­lan pe­rus­tut­kin­to, toi­mi­ti­la­huol­ta­ja (16), ra­ken­nu­sa­lan pe­rus­tut­kin­to, ta­lon­ra­ken­ta­ja (38), ra­vin­to­la- ja ca­te­ring-alan pe­rus­tut­kin­to, kok­ki tai tar­joi­li­ja (60), so­si­aa­li- ja ter­vey­sa­lan pe­rus­tut­kin­to, lä­hi­hoi­ta­ja (72), säh­kö- ja au­to­maa­ti­oa­lan pe­rus­tut­kin­to, au­to­maa­ti­oa­sen­ta­ja (38), tai­de­te­ol­li­suu­sa­lan pe­rus­tut­kin­to, ar­te­saa­ni, me­tal­li­sep­pä (5 ), tai­de­te­ol­li­suu­sa­lan pe­rus­tut­kin­to, ar­te­saa­ni, res­tau­roi­ja (5), tek­ni­sen suun­nit­te­lun pe­rus­tut­kin­to, suun­nit­te­lu­as­sis­tent­ti (16), tie­to- ja vies­tin­tä­tek­nii­kan pe­rus­tut­kin­to, IT-tu­ki­hen­ki­lö tai oh­jel­mis­to­ke­hit­tä­jä (36) ja tut­kin­to­kou­lu­tuk­seen val­men­ta­va kou­lu­tus TUVA (30 paik­kaa).

TUVA-kou­lu­tus­ta lu­kuun ot­ta­mat­ta kaik­kien edel­lä mai­nit­tu­jen kou­lu­tuk­sien yh­tey­des­sä on mah­dol­lis­ta suo­rit­taa kak­sois­tut­kin­to eli am­ma­til­li­sen kou­lu­tuk­sen rin­nal­la yli­op­pi­las­tut­kin­to. So­si­aa­li- ja ter­vey­sa­lan sekä tai­de­te­ol­li­suu­sa­lan kou­lu­tuk­siin jär­jes­te­tään pää­sy/so­vel­tu­vuus­koe.

Yh­teis­haus­sa ole­vien kou­lu­tuk­sien li­säk­si Ra­se­koon voi ha­keu­tua opis­ke­le­maan myös sel­lai­sia alo­ja, jot­ka ei­vät ole mu­ka­na yh­teis­haus­sa. Nuo­ril­le täl­lai­sia alo­ja ovat teks­tii­li- ja muo­ti­a­lan pe­rus­tut­kin­to, de­sign­teks­tii­lien val­mis­ta­ja, mit­ta­ti­lau­som­pe­li­ja, muo­ti­as­sis­tent­ti; tai­de­te­ol­li­suu­sa­lan pe­rus­tut­kin­to, ar­te­saa­ni, puu­sep­pä.

Näi­hin kou­lu­tuk­siin ha­keu­du­taan niin sa­no­tul­la jat­ku­val­la haul­la suo­raan Ra­se­kon www-si­vu­jen kaut­ta.

Yh­teis­ha­ku al­kaa tiis­tai­na 22.2. ja päät­tyy tiis­tai­na 22.3. klo 15. Haku ta­pah­tuu osoit­tees­sa www.opin­to­pol­ku.fi.

Tu­lok­set il­moi­te­taan ha­ki­joil­le ai­kai­sin­taan 16.6. ja paik­ka on otet­ta­va vas­taan vii­meis­tään 30.6.

Näköislehdet

Kysely