JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
24.3.2022 13.36

Rasekoon hakeneiden määrä kasvoi

Tiis­tai­na päät­ty­nees­sä pe­ru­so­pe­tuk­sen jäl­kei­sen kou­lu­tuk­sen yh­teis­haus­sa Rai­si­on seu­dun kou­lu­tus­kun­ta­yh­ty­män am­mat­ti­o­pis­toon haki en­si­si­jai­ses­ti eli yk­kös­toi­veel­la 415 ha­ki­jaa. Aloi­tus­paik­ko­ja oli 504.

Kaik­ki­aan ha­ki­joi­ta Ra­se­koon oli 2201, kun hei­tä oli vii­me vuon­na 1806. Myös en­si­si­jais­ten ha­ki­joi­den mää­rä nou­si hie­man vuo­des­ta 2021, jol­loin se oli 398.

– Val­ta­kun­nal­li­ses­ti am­ma­til­li­seen kou­lu­tuk­seen ha­keu­tu­vien mää­rä las­ki, jo­ten olem­me iloi­sia, et­tä Ra­se­kon ve­to­voi­ma on kun­nos­sa, to­te­aa joh­ta­va reh­to­ri Ma­ria Tai­pa­le.

Suo­si­tuim­pia alo­ja oli­vat tänä vuon­na jäl­leen säh­kö- ja au­to­maa­ti­oa­la, ra­ken­nu­sa­la, ajo­neu­vo­a­la sekä tie­to- ja vies­tin­tä­tek­niik­ka.

– Eri­tyi­sen iloi­sia olem­me kone- ja tuo­tan­to­tek­nii­kan hy­vis­tä ha­ki­ja­mää­ris­tä. Olem­me jäl­leen kär­jes­sä alan kou­lut­ta­ja­na Tu­run seu­dul­la, Tai­pa­le to­te­aa.

Suu­rin osa tut­kin­non suo­rit­ta­jis­ta tu­lee Ra­se­koon ny­ky­ään läpi vuo­den toi­mi­van jat­ku­van haun kaut­ta, ja sen kaut­ta myös nuor­ten on mah­dol­lis­ta ha­keu­tua opis­ke­le­maan. Opis­ke­li­ja­vir­taa­ma oli Ra­se­kos­sa vii­me vuon­na yli 4000, jos­sa on nou­sua edel­lis­vuo­des­ta mel­kein 10 pro­sent­tia.

– On har­mil­lis­ta, et­tä työ­voi­ma­pu­las­ta kär­si­vät alat ku­ten ra­vin­to­la- ja ca­te­ring-ala sekä lä­hi­hoi­ta­ja­kou­lu­tus ei­vät vedä toi­vo­tul­la ta­val­la val­ta­kun­nal­li­ses­ti­kaan, Ma­ria Tai­pa­le sa­noo.

Hän ke­hot­taa­kin am­ma­til­li­sia opin­to­ja har­kit­se­vien kat­so­van tark­kaan Ra­se­kon tar­jon­taa. Jat­ku­van haun kaut­ta voi ha­keu­tua edel­leen useim­mil­le aloil­le.

– Ja mo­nil­le aloil­le on­kin vain jat­ku­va haku, eli esi­mer­kik­si Ra­se­kon teks­tii­li- ja muo­ti­a­lan kou­lu­tus ei ol­lut mu­ka­na yh­teis­haus­sa vaan sitä opis­ke­le­maan niin nuo­ret kuin ai­kui­set ha­keu­tu­vat jat­ku­val­la haul­la suo­raan Ra­se­kon www-si­vu­jen kaut­ta, Tai­pa­le ker­too.

Jos it­seä kiin­nos­ta­va ala on vie­lä hiu­kan epä­var­ma, on hyvä vaih­to­eh­to ha­keu­tua tut­kin­to­kou­lu­tuk­seen val­men­ta­vaan kou­lu­tuk­seen Tu­vaan, jos­sa voi vah­vis­taa omia opis­ke­lu- ja kie­li­tai­to­jaan sekä tu­tus­tua eri am­ma­til­li­siin aloi­hin. Sii­hen voi ha­keu­tua jat­ku­val­la haul­la ke­vään, ke­sän ja syk­syn ajan.

Näköislehdet

Kysely