JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
4.5.2022 14.42

Rasekon työelämään ohjaava hanke kiertää kunnissa

Rai­si­on seu­dun kou­lu­tus­kun­ta­yh­ty­män ja sen omis­ta­ja­kun­tien Jous­ta­vas­ti työ­hön -hank­keen työn­te­ki­jät kier­tä­vät tou­ko­kuus­sa an­ta­mas­sa mak­su­ton­ta oh­jaus­ta opin­toi­hin ja työ­e­lä­mään kah­vi­kup­po­sen ää­rel­lä.

– Kier­tu­een ta­voit­tee­na on vie­dä ma­ta­lan kyn­nyk­sen oh­jaus­pal­ve­lut lä­hel­le asi­ak­kai­ta ky­liin ja kes­kuk­siin. Ha­lu­am­me koh­da­ta ih­mi­siä ja tuo­da pal­ve­lum­me lä­hel­le ja hel­pos­ti saa­ta­vil­le, ker­too hank­keen pro­jek­ti­pääl­lik­kö Ilo­na Ka­ri­lai­nen.

– Kier­tu­een pop up -pis­teil­le, joi­ta pi­de­tään esi­mer­kik­si kaup­po­jen pi­hoil­la, ovat ter­ve­tul­lei­ta kaik­ki opin­to­ja har­kit­se­vat, tu­kea työn­ha­kuun kai­paa­vat tai muu­ten yh­teis­työs­tä kiin­nos­tu­neet, ku­ten työ­nan­ta­jat, opin­to-oh­jaa­ja Kati Ru­no­la sa­noo. 

Jous­ta­vas­ti työ­hön on Ra­se­kon ja sen omis­ta­ja­kun­tien (Mas­ku, My­nä­mä­ki, Naan­ta­li, Nou­si­ai­nen, Rai­sio, Rus­ko) yh­teis­han­ke, jon­ka ta­voit­tee­na on aut­taa alu­een asuk­kai­ta löy­tä­mään hen­ki­lö­koh­tais­ten rat­kai­su­jen avul­la oma pol­kun­sa opin­toi­hin ja työ­e­lä­mään.

Han­ket­ta ra­hoit­taa Ope­tus- ja kult­tuu­ri­mi­nis­te­riö ja se jat­kuu ke­sä­kuun 2023 lop­puun. Yh­teis­työ­kump­pa­nei­na hank­kees­sa ovat kun­tien työl­li­syys­pal­ve­lut, työ­pa­jat, et­si­vät nuo­ri­so­työn­te­ki­jät, va­paa si­vis­tys­työ, TE-pal­ve­lut, yri­tyk­set sekä kol­man­nen sek­to­rin toi­mi­jat.

– Toi­vom­me kier­tu­eel­le myös työ­nan­ta­jia pis­täy­ty­mään mei­tä ta­paa­maan. Voim­me ide­oi­da yh­des­sä pai­kal­li­sia rat­kai­su­ja alu­een työ­voi­man­tar­pei­siin, Ka­ri­lai­nen kut­suu.

Työn­ha­ki­joi­den sekä kou­lu­tuk­ses­ta ja työl­lis­ty­mi­ses­tä kiin­nos­tu­nei­den li­säk­si hank­keen tar­koi­tuk­se­na on­kin aut­taa myös työ­nan­ta­jia. Työ­voi­ma­pu­las­ta kär­si­vil­le aloil­le et­si­tään uu­de­na­lai­sia rat­kai­su­ja pai­kal­li­ses­ti, vaik­ka ly­hyi­den op­pi­so­pi­mus­ten avul­la.

Hank­keel­la on pop up -oh­jaus­pis­te myös Ra­se­kon Ju­ha­nin­ku­jan toi­mi­pis­teel­lä. Sin­ne voi vie­lä tou­ko­kuun ajan pii­pah­taa il­man ajan­va­raus­ta myös joka per­jan­tai klo 13–14.30.

– Meil­tä voi myös va­ra­ta ajan yk­si­lö­oh­jauk­seen joko Ra­se­kol­la tai vaik­ka­pa oman paik­ka­kun­nan kir­jas­tos­sa tai kah­vi­las­sa. Etä­ta­paa­mi­set­kin ovat mah­dol­li­sia, Ru­no­la muis­tut­taa.

Fak­ta

Ke­vään kier­tu­eai­ka­tau­lu Va­kan alu­eel­la:

Ma 9.5. klo 11–13, Mas­ku, Tok­man­nin (Mas­kun­tie 232)

Ma 9.5. klo 14–16, Lemu, Sa­len piha (As­kais­ten­tie 137)

To 12.5. klo 13–15, My­nä­mä­ki, Saa­re­ke (Kes­kus­ka­tu 20)

Ma 16.5. klo 11–13, Nou­si­ai­nen, S-Mar­ke­tin piha (Mie­tois­ten­ku­ja 1)

Ma 23.5. klo 11–13, Naan­ta­li, Uk­ko-Pek­ka (Ve­ne­ku­ja 5)

Ma 30.5. klo 11–13, Ry­mät­ty­lä, Sale (Van­ha­tie 3 B)

Näköislehdet

Kysely