JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Rasekolla on yhteishaussa avoinna 523 paikkaa.

Rasekolla on yhteishaussa avoinna 523 paikkaa.

Jere Satamo

Uutiset
13.2.2024 13.22

Rasekolla yhteishaussa uusia koulutuksia

Rai­si­on seu­dun kou­lu­tus­kun­ta­yh­ty­mäl­lä Ra­se­kol­la on tä­män ke­vään pe­ru­so­pe­tuk­sen jäl­kei­sen kou­lu­tuk­sen yh­teis­haus­sa 523 avoin­ta opis­ke­lu­paik­kaa.

Uu­si­na kou­lu­tuk­si­na on tänä vuon­na li­sät­ty yh­teis­ha­kuun tai­de­te­ol­li­suu­sa­lal­la puu­se­pän osaa­mi­sa­la sekä lii­ke­toi­min­nas­sa yh­teis­työs­sä My­nä­mä­en lu­ki­on kans­sa jär­jes­tet­tä­vä lii­ke­toi­min­nan pe­rus­tut­kin­to ja yli­op­pi­las­tut­kin­to -kou­lu­tus.

Mer­ko­no­mi­kou­lu­tus on tar­koi­tet­tu heil­le, jot­ka ha­lu­a­vat suo­rit­taa niin sa­no­tun kak­sois­tut­kin­non lii­ke­toi­min­nan alal­la ja pää­a­si­as­sa My­nä­mä­es­sä opis­kel­len.

Mui­den­kin yh­teis­haus­sa mu­ka­na ole­vien kou­lu­tuk­sien yh­tey­des­sä on mah­dol­lis­ta suo­rit­taa kak­sois­tut­kin­to, Rai­si­os­sa opis­kel­ta­vien kou­lu­tus­ten osal­ta lu­ki­o­kou­lu­tuk­sen an­taa Rai­si­on lu­kio.

Suu­rin osa Ra­se­kos­sa ope­tet­ta­vis­ta pe­rus­tut­kin­nois­ta on mu­ka­na yh­teis­haus­sa, mut­ta jos siel­tä ei löy­dy it­sel­le so­pi­vaa kou­lu­tus­ta, voi nuo­ri ha­keu­tua jat­ku­val­la haul­la esi­mer­kik­si res­tau­roin­nin tai puh­taus- ja kiin­teis­tö­pal­ve­lu­a­lan kou­lu­tuk­siin.

– Am­ma­til­li­sen kou­lu­tuk­sen mah­dol­li­suu­det ovat tänä päi­vä­nä to­del­la mo­ni­puo­li­set. Am­ma­til­li­nen tut­kin­to on tie no­pe­as­ti työ­e­lä­mään, ja työl­lis­ty­mi­nen on kes­kei­sin ta­voi­te. Mut­ta opis­ke­lu an­taa myös jat­ko-opin­to­kel­poi­suu­den kor­ke­a­kou­lui­hin, ker­too Ra­se­kon joh­ta­va reh­to­ri Ma­ria Tai­pa­le.

Opis­ke­li­ja voi ha­lu­tes­saan opis­kel­la sa­ma­nai­kai­ses­ti lu­kio-opin­to­ja tai jopa am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lu­ta­soi­sia opin­to­ja, ja esi­mer­kik­si ur­hei­li­joil­le löy­tyy ur­hei­li­jan­pol­ku, joka voi mah­dol­lis­taa tree­nei­hin ja lei­rei­hin osal­lis­tu­mi­sen osa­na opin­to­ja.

Ra­se­kon vah­vuu­te­na Tai­pa­le mai­nit­see myös mo­ni­puo­li­set kan­sain­vä­lis­ty­mis­mah­dol­li­suu­det sekä hie­not op­pi­mi­sym­pä­ris­töt ku­ten Fab Lab, Las­te­nA­mis ja IT-Help.

– Ha­lu­am­me tar­jo­ta hy­vät läh­tö­koh­dat työ­e­lä­mään siir­ty­mi­sel­le. Yh­teis­haun kaut­ta tu­le­vien nuor­ten saa­maa lä­hi­o­pe­tuk­sen mää­rää on esi­mer­kik­si nos­tet­tu en­ti­ses­tään, Tai­pa­le ker­too.

Fak­ta

Yh­teis­haus­sa avoin­na ole­vat kou­lu­tuk­set:

Ajo­neu­vo­a­lan pe­rus­tut­kin­to, au­to­me­kaa­nik­ko, di­ag­noo­si­me­kaa­nik­ko tai hyö­ty­a­jo­neu­vo­me­kaa­nik­ko: 38 paik­kaa.

Kone- ja tuo­tan­to­tek­nii­kan pe­rus­tut­kin­to, ko­ne­au­to­maa­ti­oa­sen­ta­ja, ko­neis­ta­ja tai le­vy­sep­pä­hit­saa­ja: 45 paik­kaa.

Lii­ke­toi­min­nan pe­rus­tut­kin­to, mer­ko­no­mi: 72 paik­kaa.

Lii­ke­toi­min­nan pe­rus­tut­kin­to, mer­ko­no­mi + yli­op­pi­las­tut­kin­to My­nä­mä­es­sä: 16 paik­kaa.

Lo­gis­tii­kan pe­rus­tut­kin­to, pal­ve­lu­lo­gis­tiik­ka­työn­te­ki­jä: 12 paik­kaa.

Mat­kai­lu­a­lan pe­rus­tut­kin­to, mat­kai­lun asi­a­kas­pal­ve­li­ja: 20 paik­kaa.

Ra­ken­nu­sa­lan pe­rus­tut­kin­to, ta­lon­ra­ken­ta­ja: 38 paik­kaa.

Ra­vin­to­la- ja ca­te­ring-alan pe­rus­tut­kin­to, kok­ki tai tar­joi­li­ja: 45 paik­kaa.

So­si­aa­li- ja ter­vey­sa­lan pe­rus­tut­kin­to, lä­hi­hoi­ta­ja: 72 paik­kaa.

Säh­kö- ja au­to­maa­ti­oa­lan pe­rus­tut­kin­to, au­to­maa­ti­oa­sen­ta­ja: 38 paik­kaa.

Tai­de­te­ol­li­suu­sa­lan pe­rus­tut­kin­to, ar­te­saa­ni, me­tal­li­sep­pä: 7 paik­kaa ja, ar­te­saa­ni puu­sep­pä 7 paik­kaa.

Ta­lo­tek­nii­kan pe­rus­tut­kin­to, put­ki­a­sen­ta­ja: 19 paik­kaa.

Tek­ni­sen suun­nit­te­lun pe­rus­tut­kin­to, suun­nit­te­lu­as­sis­tent­ti: 16 paik­kaa.

Teks­tii­li- ja muo­ti­a­lan pe­rus­tut­kin­to, de­sign­teks­tii­lien val­mis­ta­ja, mit­ta­ti­lau­som­pe­li­ja tai muo­ti­as­sis­tent­ti: 12 paik­kaa.

Tie­to- ja vies­tin­tä­tek­nii­kan pe­rus­tut­kin­to, IT-tu­ki­hen­ki­lö tai oh­jel­mis­to­ke­hit­tä­jä: 36 paik­kaa.

Tut­kin­to­kou­lu­tuk­seen val­men­ta­va kou­lu­tus TUVA: 30 paik­kaa.

Näköislehdet

Kysely