JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
27.4.2022 19.15

Raseko palkittiin työelä­mäyh­teis­työstä

Mes­ta­ri­kil­ta­neu­vos­to, Am­mat­ti­o­saa­mi­sen ke­hit­tä­mi­syh­dis­tys AM­KE ry ja Suo­men Yrit­tä­jät ovat ja­ka­neet Työ & Tai­to -pal­kin­non osoi­tuk­se­na am­mat­ti­o­saa­mi­ses­ta, yrit­tä­jyy­des­tä ja työ­e­lä­mäyh­teis­työs­tä. En­sim­mäis­tä ker­taa jär­jes­te­tyn kil­pai­lun voit­ta­ja on Rai­si­on seu­dun kou­lu­tu­syh­ty­mä Ra­se­ko.

Voit­ta­jat saa­vat pal­kin­nok­si tau­lun, jos­sa on al­ku­pe­räi­set mi­ta­lit 1950- ja 1960-lu­vuil­la pi­de­tyis­tä kil­pai­luis­ta. Pal­kin­nos­ta tu­lee jo­ka­vuo­ti­nen pe­rin­ne.

Pal­kin­toa pe­rus­tel­tiin sil­lä, et­tä Ra­se­kon toi­min­nas­sa nä­ky­vät vah­vas­ti kil­pai­lun kes­kei­sim­mät kri­tee­rit: suun­ni­tel­mal­li­nen yh­teis­työ yri­tys­ten kans­sa, yrit­tä­jyy­den tu­ke­mi­nen sekä työs­sä ta­pah­tu­va op­pi­mi­nen ja sen hyö­dyn­tä­mi­nen.

Ra­se­ko on mo­ni­a­lai­nen, am­ma­til­li­nen op­pi­lai­tos, jos­sa opis­ke­li­ja­vir­taa­ma on yli 4000, tut­kin­to­ja teh­dään vuo­sit­tain 800–900 ja toi­min­ta on pe­rus­tal­taan työ­e­lä­mä­läh­töis­tä sekä yrit­tä­jyy­teen kan­nus­ta­vaa.

Ra­se­ko te­kee yh­teis­työ­tä yrit­tä­jien kans­sa. Opet­ta­jat kier­tä­vät kou­lu­tus- ja op­pi­so­pi­mus­työ­pai­koil­la, yri­tys­ten kans­sa on eri­lai­sia ta­pah­tu­mia ja pro­jek­te­ja, yrit­tä­jät suo­rit­ta­vat tut­kin­to­ja ja tut­kin­non osia ja kun­ta­yh­ty­män kes­kei­set päät­tä­jät ovat it­se­kin yrit­tä­jiä.

Konk­reet­ti­se­na toi­me­na käyn­nis­sä on esi­mer­kik­si Var­si­nais-Suo­men Yrit­tä­jien kans­sa to­teu­tet­tu han­ke, jos­sa pi­lo­toi­daan yrit­tä­jien omis­ta­jan­vaih­dok­siin liit­ty­en mal­lia, jos­sa am­ma­til­li­sen op­pi­lai­tok­sen opis­ke­li­joi­ta kan­nus­te­taan yrit­tä­jyy­teen ja yri­tyk­sen jat­ka­jik­si.

Näköislehdet

Kysely