JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Uusikaupunki
21.2.2022 12.13

Punainen Risti selvittää ruoka-aputoimintaa Ugissa

Suo­men Pu­nai­sen Ris­tin ruo­kaa ja apua kai­kil­le -hank­keen ta­voit­tee­na on li­sä­tä ruo­ka-apua sitä tar­vit­se­vil­le ih­mi­sil­le ja sa­mal­la tor­jua ruo­ka­hä­vik­kiä. Toi­min­ta­mah­dol­li­suuk­sia sel­vi­te­tään ke­vään ai­ka­na Loi­maal­la, Sa­los­sa ja Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa. Han­ket­ta ra­hoit­taa So­si­aa­li- ja ter­veys­mi­nis­te­riö.

Ruo­ka-avun tar­ve Suo­mes­sa on kas­va­nut. Yhä use­am­pi jou­tuu yh­teis­kun­nan tur­va­ver­kois­ta huo­li­mat­ta tur­vau­tu­maan ruo­ka-apuun, kun pie­net etuu­det tai lii­an pie­ni palk­ka ei rii­tä kas­va­viin asu­mis- ja ter­vey­den­hoi­to­me­noi­hin. Sa­maan ai­kaan syö­mä­kel­pois­ta yli­jää­mä- ja hä­vik­ki­ruo­kaa hei­te­tään pois kau­pois­sa ja ra­vit­se­mis­pal­ve­luis­sa usei­ta kym­me­niä mil­joo­nia ki­lo­ja vuo­sit­tain.

Ruo­ka-apu­toi­min­ta to­teu­te­taan yh­teis­työs­sä Pu­nai­sen Ris­tin pai­kal­li­so­sas­to­jen ja elin­tar­vik­kei­den lah­joit­ta­jien kans­sa. SPR:n Kaa­ri­nan osas­to on ja­ka­nut kou­lu­jen yli­jää­mä­ruo­kaa yh­teis­työs­sä Kaa­ri­nan kau­pun­gin kans­sa jo muu­ta­man vuo­den ajan. Hank­kees­sa ha­lu­taan hyö­dyn­tää toi­min­nas­ta saa­tu­ja hy­viä käy­tän­tö­jä ja ko­ke­muk­sia.

– Pääl­lek­käis­tä tai kil­pai­le­vaa toi­min­taa ei ole tar­koi­tus jär­jes­tää, vaan päin­vas­toin suun­ni­tel­laan, mi­ten Pu­nai­nen Ris­ti voi­si täy­den­tää tai tu­kea mui­den jär­jes­tö­jen aut­ta­mis­työ­tä, ku­vaa hank­keen pro­jek­ti­työn­te­ki­jä Mii­ka Nor­ro.

Toi­vee­na on myös saa­da uu­sia va­paa­eh­toi­sia mu­kaan toi­min­taan. Ruo­ka-apu on konk­reet­ti­nen ja help­po tapa aut­taa, joka ei vaa­di pit­kää pe­reh­dy­tys­tä ei­kä si­tou­tu­mis­ta. Mu­kaan voi tul­la ruo­ka­ja­ke­lun eri teh­tä­viin tai te­ke­mään yh­den vuo­ron sil­loin täl­löin.

– Ruo­ka-apu­toi­min­ta voi saa­da mo­nen­lai­sia muo­to­ja. Py­rim­me vas­taa­maan pai­kal­li­seen tar­pee­seen ja toi­vei­siin. Mie­li­ku­vi­tus­ta saa käyt­tää: Rau­mal­la ruo­ka-avun pii­ris­sä oli pe­rus­tet­tu jopa yh­tei­söl­li­nen kas­vi­maa, jos­ta saa­tiin tuo­rei­ta kas­vik­sia, jat­kaa Nor­ro.

Näköislehdet

Kysely