JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
8.2.2022 11.48

Pullon­pa­lau­tus­rahat nuori­so­toi­mintaan

Tu­run Osuus­kau­pan mo­nis­sa pul­lon­pa­lau­tu­sau­to­maa­teis­sa on Suo­men Pu­nai­sen Ris­tin ke­räys­lu­van avul­la voi­nut lah­joit­taa pant­ti­ra­hat Pu­nai­sen Ris­tin pai­kal­li­seen työ­hön Var­si­nais-Suo­mes­sa. Nyt niil­le on uu­si koh­de.

– Ha­lu­am­me re­a­goi­da las­ten ja nuor­ten pa­hoin­voin­nin li­sään­ty­mi­seen ja sik­si va­rat on pää­tet­ty koh­den­taa syr­jäy­ty­mi­sen eh­käi­se­mi­seen, sa­noo Tu­run Osuus­kau­pan vies­tin­tä- ja mark­ki­noin­ti­joh­ta­ja Min­na Kar­hu

 Ko­ro­na-ai­ka­na nuor­ten yk­si­näi­syys on li­sään­ty­nyt. Moni vie­raal­la paik­ka­kun­nal­la opis­ke­lun­sa aloit­ta­nut nuo­ri kär­sii so­si­aa­lis­ten kon­tak­tien puut­tees­ta, kun opin­to­ja on teh­ty pit­käl­ti ver­kon vä­li­tyk­sel­lä. 

– Ko­koon­tu­mis­ra­joi­tus­ten vuok­si kah­te­na vii­me vuo­te­na ei ole juu­ri pääs­ty ta­pah­tu­mia jär­jes­tä­mään. Ai­om­me tänä vuon­na pa­nos­taa ak­tii­vi­seen toi­min­taan ja men­nä sin­ne, mis­sä nuo­ret ovat, ker­too SPR Var­si­nais-Suo­men lap­si- ja nuo­ri­so­työn asi­an­tun­ti­ja Eli­na Ja­lo­nen

 Tä­män vuo­den ai­ka­na kes­ki­ty­tään muun mu­as­sa nuor­ten ys­tä­vä­toi­min­nan ke­hit­tä­mi­seen sekä ma­ta­lan kyn­nyk­sen pop up -ta­pah­tu­miin. 

 

Tu­run AMK:n so­si­o­no­mi­o­pis­ke­li­jat haas­tat­te­li­vat nuo­ria SPR:n ys­tä­vä­toi­min­nas­ta. Tu­los­ten pe­rus­teel­la to­del­la moni osal­lis­tui­si aut­ta­mis­toi­min­taan mie­lel­lään, mut­ta oman pai­kan löy­tä­mi­nen Pu­nai­sen Ris­tin laa­jas­sa toi­min­nas­sa tun­tuu han­ka­lal­ta tai sit­ten elä­män­ti­lan­ne ei sal­li pi­dem­pi­ai­kais­ta si­tou­tu­mis­ta.

– Tah­dom­me tar­jo­ta no­pe­al­la ai­ka­tau­lul­la ta­pah­tu­mia, jois­sa pai­no­pis­te on hy­vän mie­len saan­nis­sa. Han­ki­taan vaik­ka so­pi­va tila opis­ke­li­joi­den asui­na­lu­eel­ta, tar­jo­taan piz­zaa ja ju­tel­laan. Sa­mal­la voi­daan po­ru­kal­la la­ji­tel­la vaik­ka vaa­te­ke­räyk­sen sa­toa tai edis­tää yli­mää­räi­sek­si jää­neen ta­va­ran kier­to­ta­lout­ta, ker­too pro­jek­ti­työn­te­ki­jä Kai Saar­to SPR:n Var­si­nais-Suo­men pii­ris­tä.

Näköislehdet

Kysely