JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Vehmaan lähiliikuntapuiston laavu saa katon vielä marraskuun aikana.

Vehmaan lähiliikuntapuiston laavu saa katon vielä marraskuun aikana.

Saara Huovinen

Uutiset
Vehmaa
12.11.2020 14.36

Pulkkamäen laavu muutti lähilii­kun­ta­puistoon

Saa­ra Huo­vi­nen

Veh­maan lä­hi­lii­kun­ta­puis­ton yh­tey­teen, pal­lo­ken­tän ku­pee­seen on val­mis­tu­mas­sa laa­vu. Ko­me­an hir­si­ra­ken­tei­sen laa­vun lah­joit­ti kun­nal­le Kii­kois­ten ky­läyh­dis­tys. Kun­ta vas­taa laa­vun siir­to­kus­tan­nuk­sis­ta.

Laa­vu on pal­vel­lut ai­em­min Kii­koi­sis­sa si­jain­neen pulk­ka­mä­en käyt­tä­jiä ja ky­läyh­dis­tyk­sen tal­vi­ta­pah­tu­mia. EU-ra­hal­la tu­et­tu laa­vu val­mis­tui vuon­na 2005.

– Laa­vul­le ei ole ol­lut nyt mo­neen vuo­teen käyt­töä, kun toi­min­ta ja vä­hän lu­met­kin ovat lop­pu­neet. Näin sii­tä on muk­suil­le iloa, ja kou­lu­kin voi sitä mah­dol­li­ses­ti hyö­dyn­tää, Heik­ki Ha­ko­nie­mi ky­läyh­dis­tyk­ses­tä ker­too.

Kun­nan tek­ni­sel­lä joh­ta­jal­la Ant­ti Hei­no­sel­la oli heti osoit­taa laa­vul­le uu­si paik­ka mä­en­nyp­py­läl­tä hiek­ka­ken­tän vie­res­tä, sil­lä sel­lais­ta oli pai­kal­le haa­veil­tu jo lii­kun­ta­puis­ton suun­nit­te­lu­ko­kouk­sis­sa.

– Kun­nan ta­lou­del­li­nen ti­lan­ne on sel­lai­nen, et­tei sii­hen oli­si kau­he­as­ti tul­lut muu­ta kuin nuo­tio ja pen­kit ym­pä­ril­le. Vil­pit­tö­mät kii­tok­set ja ha­tun­nos­to ky­läyh­dis­tyk­sel­le, Hei­no­nen sa­noo.

Laa­vun on alun pe­rin veis­tä­nyt kä­si­työ­nä veh­maa­lai­nen kir­ves­mies Juha Hauk­ka, joka nyt myös ko­ko­aa laa­vun uu­teen paik­kaan. Val­mis­ta pi­täi­si tul­la mar­ras­kuun ai­ka­na.

Laa­vu on kool­taan noin 25–30 ne­li­ö­met­riä, ja sen yh­tey­des­sä on ki­os­ki­toi­min­taan käy­tet­ty pie­ni huo­ne. Sei­nä­hir­ret ovat edel­leen hy­väs­sä kun­nos­sa, mut­ta tai­va­sal­la ol­lut lau­doi­tet­tu te­ras­si oli jo tien­sä pääs­sä.

Laa­vun edus­tal­le on tu­los­sa tu­li­paik­ka.

– Jos on tal­via, et­tä ken­tän pys­tyy jää­dyt­tä­mään, huol­ta­jat pää­se­vät is­tus­ke­le­maan si­säl­le ja voi­vat val­voa lap­sia tuu­lel­ta suo­jas­sa. Tääl­lä voi juo­da me­hut ja pais­taa mak­ka­rat, Hei­no­nen vi­si­oi.

Kos­ka kun­nas­sa on nyt vain yk­si kou­lu, kaik­ki alu­ee­seen teh­dyt in­ves­toin­nit tu­le­vat kaik­kien las­ten hy­väk­si.

– Ei tule sitä, et­tä mik­si mei­dän ky­läl­le ei tule jo­ta­kin kun tuon­ne­kin tuli, Hei­no­nen sa­noo.

Laavu palveli aiemmin Kiikoisissa pulkkamäen laskijoita.

Laavu palveli aiemmin Kiikoisissa pulkkamäen laskijoita.

Saara Huovinen

Näköislehdet

Kysely