JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arkisto / Sari Honkasalo

Uutiset
24.1.2024 11.50

Poliisin nimissä on lähetty huijaus­viestejä

Po­lii­si on saa­nut usei­ta il­moi­tuk­sia yli­no­peus­sak­ko­jen mak­sa­mis­ta kos­ke­vis­ta hui­jaus­teks­ti­vies­teis­tä. Vies­teis­sä ole­vaa link­kiä ei tule pai­naa ei­kä hen­ki­lö- tai pank­ki­tie­to­ja syöt­tää lin­kin si­vus­tol­le.

Po­lii­sin ni­mis­sä lä­he­te­tyis­sä hui­jaus­vies­teis­sä sa­no­taan, et­tä vas­taa­not­ta­jal­la on mak­set­ta­va yli­no­peus­sak­ko. Sak­ko pyy­de­tään mak­sa­maan vies­tis­sä ole­van lin­kin kaut­ta. Link­ki on muo­toil­tu muis­tut­ta­maan po­lii­sin säh­köi­sen asi­oin­ti­pal­ve­lun osoi­tet­ta. Vies­ti ei ole po­lii­sin lä­het­tä­mä, vaan hui­jaus­vies­ti.

Po­lii­si ei kos­kaan lä­he­tä sak­ko­ja tai lii­ken­ne­vir­he­mak­su­ja teks­ti­vies­til­lä tai säh­kö­pos­til­la. Po­lii­sin au­to­maat­ti­ses­sa lii­ken­ne­val­von­nas­sa mää­rä­tyt lii­ken­ne­vir­he­mak­sut lä­he­te­tään Suo­mi.fi-käyt­tä­jil­le suo­raan verk­ko­pal­ve­luun, ja muus­sa ta­pauk­ses­sa pos­tit­se vas­taa­not­ta­jan ko­ti­o­soit­tee­seen.

Näköislehdet

Kysely