JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
6.4.2021 9.33

Poliisilla kiireinen pääsiäinen

Lou­nais-Suo­men po­lii­sia työl­lis­ti­vät pää­si­äi­se­nä lu­kui­sat ko­ti­hä­ly­tyk­set. Suur­ta huol­ta ai­heut­ti­vat myös nuo­ret kul­jet­ta­jat vaa­ral­li­sen ko­vil­la yli­no­peuk­sil­la sekä huu­mau­sai­neet, joi­ta alu­eel­la liik­kuu.

Teh­tä­viä oli huo­mat­ta­vas­ti enem­män kuin vuo­si sit­ten pää­si­äi­se­nä. Po­lii­sil­la oli hä­ly­tys­teh­tä­viä ku­lu­neen pää­si­äi­sen ai­ka­na yh­teen­sä 1566 kii­ras­tors­tai-il­las­ta maa­nan­tai-il­ta­päi­vään. Vii­me vuon­na teh­tä­vä­mää­rä oli 1163.

Po­lii­sin hä­ly­tys­teh­tä­vis­tä kak­si kol­ma­so­saa oli Var­si­nais-Suo­mes­sa ja kol­man­nes Sa­ta­kun­nas­sa.

Ko­ti­hä­ly­tyk­sis­sä oli Var­si­nais-Suo­mes­sa nou­sua ver­rat­tu­na vii­me pää­si­äi­seen.

Vuon­na 2020 ko­ti­hä­ly­tyk­siä me­te­lin, per­he­vä­ki­val­lan tai häi­ri­köi­vän hen­ki­lön ta­kia oli Lou­nais-Suo­men po­lii­si­lai­tok­sen alu­eel­la yh­teen­sä 166 kap­pa­let­ta, kun vas­taa­va luku ku­lu­va­na pää­si­äi­se­nä oli 199. Vuon­na 2020 ko­ti­hä­ly­tyk­sis­tä 108 oli Var­si­nais-Suo­mes­sa ja 58 Sa­ta­kun­nas­sa. Nyt vas­taa­vat lu­vut sa­mal­ta ajan­koh­dal­ta oli­vat Var­si­nais-Suo­mes­sa 144 ja Sa­ta­kun­nas­sa 55.

Ih­mis­ten pa­hoin­voin­ti on nä­ky­nyt po­lii­sin työs­sä myös it­se­tu­hoi­se­na käyt­täy­ty­mi­se­nä. Vii­me pää­si­äi­se­nä it­se­tu­hoi­sis­ta hen­ki­löis­tä il­moi­tet­tiin Lou­nais-Suo­men po­lii­sil­le 16 ker­taa. Nyt vas­taa­va­na ajan­koh­ta­na luku oli 24. Il­moi­tuk­sis­ta 15 tuli Var­si­nais-Suo­mes­ta ja 9 Sa­ta­kun­nas­ta. Vii­me pää­si­äi­se­nä teh­tä­vis­tä 12 oli Var­si­nais-Suo­mes­sa ja 4 Sa­ta­kun­nas­sa.

Po­lii­si ope­roi ak­tii­vi­ses­ti Tu­rus­sa ja Tu­run lä­hi­seu­dul­la huu­mau­sai­nei­den pa­ris­sa. Tu­rus­sa ja Tu­run lä­hi­a­lu­eil­la kir­jat­tiin yh­teen­sä 25 huu­mau­sai­nei­siin liit­ty­vää ri­kos­ta, jois­ta suu­rin osa oli käyt­tö­ri­kok­sia. Epäil­lyis­tä kak­si kol­ma­so­saa oli en­si­ker­ta­lai­sia.

Po­lii­si ta­ka­va­ri­koi huu­mau­sai­ne­ri­kos­ten ja huu­mau­sai­neen käyt­tö­ri­kos­ten yh­tey­des­sä ma­ri­hu­a­naa, am­fe­ta­mii­nia ja huu­maa­via lääk­kei­tä.

Lii­ken­net­tä val­vot­tiin ah­ke­ras­ti pää­si­äi­sen ajan koko po­lii­si­lai­tok­sen alu­eel­la.

Po­lii­si val­voi myös ma­joi­tus- ja ra­vit­se­mis­toi­min­nas­ta an­ne­tun lain nou­dat­ta­mis­ta. Ra­vin­to­lat ovat nou­dat­ta­neet pää­sään­töi­ses­ti hy­vin an­net­tu­ja mää­räyk­siä. Yk­sit­täi­siä huo­mau­tuk­sia si­sä­ti­lois­sa ole­vien ka­lus­tei­den käy­tös­tä ra­vin­to­lois­sa teh­tiin vain muu­ta­ma.

Näköislehdet

Kysely